logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6030 - wibra nie działa i problem z radiem oraz zestawem słuchawkowym

eminem142 30 Cze 2006 19:48 1374 3
REKLAMA
  • #1 2778546
    eminem142
    Poziom 11  
    Witam. Mam kilka problemów z tym telefonem. Pierwszy to problem z wibrą. Po miesiącu użytkowania tego telefonu wibra przestała prawie działać tzn. słychać tylko ciche bzyczenie. Drugi problem to radio i zestaw słuchawkowy. Gdy go podłączę pokazuje się symbol "małego komputerka" a gdy próbuję włączyć radio wyskakuje "podłącz akcesorium" :/ Doradźcie co mam zrobić aby naprawić te problemy. Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2778703
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Co do radia to w 6610 bylo w opcjach takie cos jak teletekst, nalezalo to wylaczyc (nie wiem czy w 6030 tez jest taka opcja - brak tego modelu pod reka), ew fizycznie uszkodzony zestaw sluch. - spróboj na innym ;)

A co do wibry to raczej pomoze jej wymiana :)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2778707
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Wibra może nie działać, bo może coś ją zablokowało. trzeba rozebrać i sprawdzić.
    Co do rada to albo nie oryginalne słuchawki, albo oryginalne, ale uszkodzone. naj lepiej sprawdzić na innym telefonie.
    Jedno i drugie może nie działać jeśli telefon był zalany.
  • #4 2779095
    eminem142
    Poziom 11  
    Co do radia: dzięki morgan_exe za poradę. Wyłączyłem tą opcję i radio gra jak ta lala. Tylko z wibrą dalej problem. Chyba będę musiał go rozebrać :)
REKLAMA