logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 406 z centralnym zamkiem - jaki dobrać alarm?

Radek197403 02 Lip 2006 11:19 2277 3
REKLAMA
  • #1 2782757
    Radek197403
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam,

Mam w swoim Peugeot 406 centralny zamek z pilota. Pilot jest oryginalny z przyciskiem w srodku i diodą. Ostatnio były problemy w załączaniu więc wymieniłem baterię a teraz nie chce chodzić w cale z pilota. Otwierając zkluczyka jest wszystko OK.

Chciałbym dokupić jakiś alarm i tu moje pytanie czy można dokupić taki aby współdziałał z tym centralnym zamkiem, mógłby mieć też opcję domykania szyb (żona często zostawia uchylone).

Pozdrawiam,

Radek
  • REKLAMA
  • #2 2782843
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    tu masz jak zakodować oryginalnego pilota
    Załączniki:
    • Peugeot 406 z centralnym zamkiem - jaki dobrać alarm? kodowanie klucza.jpg (164.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2787758
    Radek197403
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam,

Dzięki za poradę, okazało się że nowe baterie w kluczyku takze były do kitu dopiero jeszcze jeden komplet rozwiązał sprawę i centralny działa bez problemu bez żadnego kodowania. Od początku jak mam ten samochód ma wadę, że łapie tylko blisko samochodu około metra dalej już nie, czy to tak ma być czy to jeszcze jakiś błąd. ?

Moje poprzednie pytanie o alarm pozostaje aktualne, jeżeli ktoś ma jakąś radę to bardzo proszę o podzielenie się pomysłem.

Pozdrawiam,

Radek
  • #4 2788656
    zepol
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    Radek197403 napisał:
    ...Chciałbym dokupić jakiś alarm i tu moje pytanie czy można dokupić taki aby współdziałał z tym centralnym zamkiem, mógłby mieć też opcję domykania szyb (żona często zostawia uchylone)...

Bez problemu można zastosować do tego auta alarm tzw bezpilotowy, używasz swojego pilota do zamykania auta i uzbrajania/rozbrajania alarmu. Są różne modele, nawet z pracą "dedykowaną" pod ten samochód - dobra rzecz. Jeśli nie zajmujesz się tym na co dzień podjedź do fachowca i na pewno doradzą Ci optymalne rozwiązanie, cenowo są już modele na prawie każdą kieszeń.
    Pozdrawiam
REKLAMA