logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NEC e616V – biały ekran po włączeniu, restart co 40 sekund, możliwa wina softu?

joger.js 02 Lip 2006 12:01 2024 11
REKLAMA
  • #1 2782877
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    A wiec dostal mi sie taki telefonik jak NEC e616V ... z takim problemem ze jak dam mu dobrą baterie tzn naładowaną to właczy sie ale duży wyświetlacz swieci tylko na biało ... i w odstępach 40 sekundowych włacza sie i wyłacza ... czy to może być wina oprogramowania ?? nie znam jego przeszłosci ...

Bardzo prosze o porade
  • REKLAMA
  • #2 2784420
    joger.js
    Poziom 23  
    bardzo prosze o jakas odpowiedz
  • #3 2785982
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    witam , miałem kiedys taki problem , przy wgrywaniu polaka do neca tak mi sie zrobiło ale wstał po sofcie (za piątym razem :D ) POADRAWIAM
  • REKLAMA
  • #4 2786131
    harryo
    Poziom 16  
    Witam
    na 99% soft
  • REKLAMA
  • #5 2787959
    joger.js
    Poziom 23  
    ok dzięki a gdzie znajde jakieś wskazówki jak wgrywać soft jakimi programami jak przerobić kabel i takie tam ?? dziękuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #6 2789920
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    potrzebujesz programu PBB Nexus (crk jest chyba jak zwykle na unlockeasy), tam jest taka funkcja "repair please wait". Ona często pomaga na te złomy (nie wiem kto jeszcze kupuje takie "cuda"). Na sieci gdzies (nie pamietam teraz gdzie) jest tez program by noone, bardzo dobry do neców, kiedys naprawilem nim e338 permanentnie sie resetujacego. Jak wroce z pracy do domu to podesle Ci te progsy.
  • #7 2794481
    joger.js
    Poziom 23  
    bardzo prosze o te programy
  • #8 2794516
    mat3oosh
    Poziom 16  
    joger.js napisał:
    bardzo prosze o te programy

nec noone
    Załączniki:
    • Nec noone.rar (1.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 2796792
    joger.js
    Poziom 23  
    dobra dzięki za programy ... ale jest kolejny problem ... mianowicie sterowniki USB !!! podlączam telefonik do komputera przez kabel serwisowy USB z podłączoną baterią ... i XP zaczyna mi wykrywać pokoleii jakieś badziewia ale próbowałem wszystkie sterowniki które są na elektrodzie i nie działają ... pod konie instalacji każdego sterownika wyskakuje mi komunikat ze " wystąpił bład podczas instalacji urządzenia Nie mozna odnaleść okreslonego pliku ..."

Juz sam nie wiem co mam robić ...

Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:

bardzo prosze o odpowiedz ...
  • #10 2798997
    mat3oosh
    Poziom 16  
    noone dziala na kablu COM !
  • #11 2799271
    joger.js
    Poziom 23  
    no dobra ale tylko noonem moge zrobić tego neca ?? bo kabel przerobie to nie ma problemu :)
  • #12 6054659
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Telefon NEC e616V po włączeniu z naładowaną baterią wyświetla biały ekran i restartuje się co około 40 sekund. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzonego oprogramowania (softu). Użytkownicy sugerują reinstalację softu, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Do naprawy zalecane jest użycie programu PBB Nexus z funkcją "repair please wait" oraz narzędzia nec noone, które działa na kablu COM. Występują trudności z instalacją sterowników USB pod Windows XP, pojawia się błąd "Nie można odnaleźć określonego pliku". Sterowniki USB często nie działają poprawnie, dlatego do komunikacji z telefonem zaleca się kabel COM. W przypadku błędu "ERROR: cannot format eeprom!" podczas próby naprawy programem "repair please wait" problem może wymagać dalszej diagnostyki lub innego podejścia do flashowania oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA