logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto wymienić głośniki w satelitkach Manta na lepsze?

lyli 02 Lip 2006 12:25 1445 5
REKLAMA
  • #1 2782952
    lyli
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam !

Na początku chcę napisać że głośniczki mi nieżle służą pomimo nie dużej mocy ale zato wykonane zostały z drewna no i cena skłoniła mnie do ich zakupu.Mineło już kawał czasu i tak sobie myśle nad poprawą ich dzwięku poprzez wymiane głośnikow w satelitkach nie wiem jakie tam są ale pewnie jakiś szerokopasmowe, średnica ich to 7,5 cm, jest rownież miejsce na jeden głośnik 5 cm,ktorego niema gdzie chce wmontować głośnik wysokotonowy. I tu moje pytanie czy to się opłaci,czy to ma jakiś sens jak tak to gdzie kupić głośniki i czy opłaca się wmontowywać jakieś zwrotnice. Przepraszam za tak dużo pytań ale nosiłem się z zamiarem zbudowania nowych satelitek ale te mi wzupełności wystarczą jedynie ten dzwięk brakuje mu świeżości.

Pozdro.
  • REKLAMA
  • #2 2785008
    bratek58
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Na początek, dodaj do wnętrza więcej wytłumienia, w postaci cienkiej pianki, watoliny. Różnica w brzmieniu będzie słyszalna.
  • REKLAMA
  • #3 2787468
    lyli
    Poziom 15  
    Właśnie o tym myślałem bo tam nic niema,ale co dalej byś mi zaproponował wszelkie uwagi mile widziane.

Pozdro.
  • REKLAMA
  • #4 2788109
    IrekKo
    Poziom 32  
    Ocena: 39
    Moim zdaniem każda modyfikacja wymagająca wkładu finansowego w ten zestaw jest nieopłacalna.
    Jest to bardzo nisko budżetowy zestaw.
    Wkładanie nowych głosników , których koszt przekracza cenę całego zestawu jest conajmniej zastanawiające.
    Chyba, że jesteś uczuciowo związany z tym zestawem :) .
    Napisz jakim funduszem dysponujesz i czego oczekujesz.
  • REKLAMA
  • #5 2793537
    lyli
    Poziom 15  
    Sprawa jest taka że bas w tym zestawie bardzo mi odpowiada a mianowicie jest mięciutki ale i potrafi nieżle zadudnić brakuje jedynie tonow wysokich a głośnik centralny niedaje czystego głosu jest zamulony zdaje sobie sprawe że tam wymiana głośnikw może nic niedać ale może chodziaż ten sopran coś da.A fundusz jak to skasą niedam więcej niż za ile go kupiłem.Ale może jakieś niedrogie rozwiązania. Proszę o jakieś ciekawe rozwiązania.
  • #6 2807412
    lyli
    Poziom 15  
    Chcę wygłuszyć głośniki jakąś matą bądź gombką i włożyć te soprany na test podłączyłem inne większe ale naprawdę dużo to pomogło ale mam problem ze znalezieniem sopranow tej średnicy mianowicie 50mm, okrągłe z zaczepem na 2 śruby. Jeśli ktoś posiada linka do jakiejś strony to był bym bardzo wdzięczny.

Pozdrooo.
REKLAMA