logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica mruga 12 razy. Wylewanie wody spod spodu. Nieszczelność układu wodnego.

Kamma 03 Lip 2006 13:24 4341 6
REKLAMA
  • #1 2786260
    Kamma
    Poziom 2  
    Witajcie !

Zalamałam sie .W trakcie prania a raczej gotowania ręczników pralka sie zatrzymala ,zaczęla wylewac spod spodu wode i dioda mruga 12 razy .W instrukcji wyczytalam ze to nieszczelnośc układu wodnego i ze tylko serwis :-( Czy faktycznie ?Moze zrobiłam cos nie tak ,wczesniej prałam i było ok ,dopiero gotowanie sprawiło ze cos jest nie tak
    Pralka to Amica PA5580A510
    Pozdrawiam
    Kama
  • REKLAMA
  • #2 2786809
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1498
    a filtru przypadkiem nie czyściłaś :?:
  • REKLAMA
  • #3 2786837
    Kamma
    Poziom 2  
    Czyściłam .No własnie czyściłam bo poprzednie pranie wydało mi sie jakoś słabo odwirowane .Ale po wyczyszczeniu pralka ruszyła normalnie i dłuzszy czas normalnie prała .Próbowałam wyczyścic ponownie ale nic to nie dało ,dioda jak mrugala tak mruga i woda wycieka .Kurcze sterta prania w łazience a tu ani rusz ;-)
  • Pomocny post
    #4 2787113
    asdasd11
    Poziom 22  
    Ocena: 150
    Woda na dnie pralki.Należy zdjąć osłonę na dole pralki i usunąć wodę.
  • REKLAMA
  • #5 2788581
    Parol
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    I dokrecic dobrze filtr.
  • REKLAMA
  • #6 2789774
    Kamma
    Poziom 2  
    Działa ,działa.Bardzo bardzo dziękuję ,jednak woda na dnie pralki .Kurcze skąd ona sie tam wzięła i to w sporej ilości ? Pewnie coś naknociłam ;-) Ale nic to ,najwazniejsze ze moge prać.
    Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam
    Kamila
  • #7 2793111
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pralka Amica PA5580A510 podczas programu gotowania ręczników zatrzymała się, zaczęła wyciekać woda spod spodu, a dioda mrugała 12 razy, co według instrukcji oznacza nieszczelność układu wodnego i wymaga interwencji serwisu. Po sprawdzeniu i wyczyszczeniu filtra, problem nie ustąpił. Okazało się, że woda zebrała się na dnie pralki pod osłoną dolną, co powodowało aktywację czujnika AQUASTOP i sygnalizację błędu. Usunięcie wody spod spodu oraz dokładne dokręcenie filtra rozwiązało problem, umożliwiając dalsze użytkowanie pralki bez wycieków i błędów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA