logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża cicho gra jak sygnał idzie z komputera do wejścia Aux.

oldri 03 Lip 2006 13:52 4980 5
REKLAMA
  • #1 2786342
    oldri
    Poziom 11  
    Mam wieżę i chodzi o to że jak włączam radio, cd czy magnetofon to dźwięk jest głośny. Natomiast jak idzie dźwięk z line out z komputera pod aux to dźwięk jest przynajmniej 2 razy cichszy. Chodzi mi o to czy to znaczy, że jest coś uszkodzone czy tak może wieża ta ma . Proszę o wytłumacznie mi fachowo co może być uszkodzone jeżeli jest. Czy końcówki mocy są odzielne do Aux co do reszty ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Moja wieża to MHC Bx-5.
  • REKLAMA
  • #2 2786576
    mariusz p
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witam,
    końcówka mocy jest ta sama, i uszkodzenie raczej wykluczone. Sprawdż w komputerze, czy nie jest przyciszona w mikserze suma i żródło z którego korzystasz (midi, wave itp.)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2787163
    oldri
    Poziom 11  
    Właśnie o to chodzi, że nic nie jest przyciszone. Wszystko jest na maksa ustawione. Czy możliwe jest że dla wejścia Aux ustawiona jest mniejsza moc po prostu ?
  • REKLAMA
  • #4 2789306
    ropi
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    oldri napisał:
    Właśnie o to chodzi, że nic nie jest przyciszone. Wszystko jest na maksa ustawione. Czy możliwe jest że dla wejścia Aux ustawiona jest mniejsza moc po prostu ?

Tu nie ma żadnej "mocy". Napięcie na wyjściu karty dźwiękowej może być po prostu za małe. Ale od czego jest regulacja wzmocnienia we wzmacniaczu?
  • REKLAMA
  • #5 2789478
    mariusz p
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witam,
    zapewne Twoja wieża ma za małą czułość - proponuję zrobić przedwzmacniacz.
    Pozdrawiam
  • #6 2790148
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    oldri napisał:
    2 razy cichszy.

To są 3dB - to wcale duzej róznicy nie ma.

Chyba ze to tylko tak Ci sie na oko, a raczej ucho wydaje.

jeżeli róznica tak mocno cie denerwuje to zrób przedwzmacniacz na jakims układzie WO np tl072 o regulowanym wzmocnieniu i bedzie brykać elegancko.
REKLAMA