logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 wyłącza się po naciśnięciu przycisku – co może być przyczyną?

sylwek100 03 Lip 2006 19:17 999 8
REKLAMA
  • #1 2787333
    sylwek100
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Posiadam Siemensa C60. Gdy jest włączony, to po naciśnięciu dowolnego przycisku wyłącza się. Proszę o radę.
    Zbyszko z Bogdańca
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2787702
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 178
    Sprawdz czy po delikatnym wygieciu wlaczonego telefonu tez sie wylaczy. Czy cos z nim robiles? Wymieniales soft, grzebałeś w HW?
  • #3 2789517
    sylwek100
    Poziom 11  
    Tak, gdy jest włączony, po lekkim wygięciu go, wyłącza się. Nic z nim nie robiłem

Dodano po 2 [minuty]:

Proszę o radę

Sprecyzuj temat. W przeciwnym wypadku kosz.<bony78>
  • REKLAMA
  • #4 2789527
    knmp
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Najprawdopodobniej masz do wgrania soft, częsta usterka w tym modelu... przy właczeniu startuje na chwilę podswietlenie i potem gaśnie, czasami jest też "bzzyt" w głosniku itp... poszukaj na elektrodzie (wpisz np C60) o sposobie reaktywacji było o tym już sporo... jaki kabel jaki soft jaki program wszystko jest.

Ten temat zapewne szybko trafi do kosza... moderatorzy szybko usuwaja posty o C60 gdyż temat już jest oklepany :)

pozdr KN
  • REKLAMA
  • #5 2789531
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 178
    knmp czy uwazasz ze telefon po lekkim wygieciu wylacza sie to jest to problem SW?
    sylwek100 pomoze wygrzanie telefonu stacją hot-air.
  • Pomocny post
    #6 2789541
    knmp
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    tak sorry... jasne ze to HW, nie mogłem usunać mojego postu gdy zauwazyłem zo on chodzi a gasnie dopiero przy dotykaniu.... jasne ze to nie soft

pozdr KN
  • #7 2789581
    sylwek100
    Poziom 11  
    ZAHYR mógłbyś mi wyjaśnić o co chodzi w: wygrzanie telefonu stacją hot-air ? Gdyż jestem zielony w tym temacie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 2789641
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    witam - trzeba wygrzac plyte głowną gorącym powietrzem ( max.330 stopni) do tego jest własnie stacja HOT-AIR. podlej układy topikiem i podgrzej w 90% pomaga -POZDRAWIAM
  • #9 2789717
    sylwek100
    Poziom 11  
    dzięki Wam wszystkim za radę, ale takiej stacji nie mam. Wolę już kupić nowy telefon niż stację

Podsumowanie tematu

✨ Siemens C60 wyłącza się po naciśnięciu dowolnego przycisku, co jest spowodowane najprawdopodobniej uszkodzeniem sprzętowym (HW). Objawem jest wyłączanie się telefonu także po lekkim wygięciu obudowy. Problem nie wynika z oprogramowania (softu), choć w tym modelu często pojawiają się usterki softwarowe wymagające wgrania nowego softu. Zalecanym rozwiązaniem sprzętowym jest wygrzanie płyty głównej gorącym powietrzem (do około 330 stopni Celsjusza) za pomocą stacji HOT-AIR, co pomaga naprawić połączenia lutownicze. Proces ten obejmuje podlanie układów topikiem i podgrzewanie ich, co w większości przypadków przywraca funkcjonalność telefonu. Brak posiadania stacji HOT-AIR może skłaniać do zakupu nowego urządzenia zamiast naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA