logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat Jtag + ATmega16. Proszę o udostępnienie schematów.

wladziu22 04 Lip 2006 14:57 3303 3
REKLAMA
  • #1 2789794
    wladziu22
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Witam wszystkich.
    Na wstępie napisze ze sie przyłożyłem i przeszukiwałem inne posty tutaj w Elektrodzie jaki w EDW i EP w poszukiwaniu konkretnego schematu Jtag i programatora ATmega16. Oczywiście znalazłem. Po wrzuceniu do Eagla i zrobieniu płytki cos sie zepsuło z Eaglem i nie mogę otworzyć swojego projektu.
    Dlatego tez proszę o udostępnienie kogokolwiek kto ma juz zrobione schematy jtaga oraz płytki. Ewentualnie może być wydruk do pliku, bądz pliki Eagla4.16r1 albo Protela99.
    Będę za to bardzo wdzięczny!!!
    Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2790928
    wladziu22
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Dziekuje za pomoc.
    A ten element MEGA16-P to to samo co ATmega16 ???

Aaa nio i jeszcze samej plytki JTAG brakuje. Ja w sumie mam schemt ale nie wiem czy taki moze byc...na buforze 74**244
    Załączniki:
    • Schemat Jtag + ATmega16. Proszę o udostępnienie schematów. programatorAmtel.gif (12.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2792196
    tomba
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    OJ kolego namieszałeś :

szukałes JTAGa to jest specjalny protokół programowania umożliwiający dogłębniejsze diagnozowanie
    a teraz załączyłęś ZWYKŁY ISP i nie ma to znaczenia czy ( ATMega16 = Mega16 - różnie sobie nazywają chłopaki & dziewiasty te scalaki) prawie wszystkie AVR tym programatorem zaprogramujesz
    pcb do JTAGa jest na w/w stronie

# płytka drukowana - wydruk gotowy do zrobienia metodą termo transferu,
    # strona elementów - wydruk gotowy do zrobienia metodą termo transferu - odrywać na gorąco),
REKLAMA