logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buczenie w głośnikach po podłączeniu TV do wzmacniacza – pętla masy, kablówka, faza

bubu1 08 Lip 2006 14:29 1551 4
REKLAMA
  • #1 2801967
    bubu1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Mam komputer podłączony do wzmacniacza. Wcześniej były podłączone nawet dwa komputery, które stały obok siebie. Wszystko było ok do czasu aż zamiast tego jednego komputera podłączyłem tv. Od tego czasu pojawiły się buczenia, które zanikają jak odłączę kablówkę z tv, wyjmę wtyczkę euro z tv lub wyjmę wtyczkę komputera z gniazdka 230V albo wyjmę jacka z karty dzwiękowej. Gniazdko sieciowe jest zerowane. Gdzie szukać usterki? Zastanawiałem się nad zamianą przewodów między sobą w gniazdku sieciowym ale na razie nie będęgo rozkręcać bo instalacja jest aluminiowa i boję się że przewód ukruszę. Czy w ogóle ma jakieś znaczenie z której strony jest faza a z której zero w gniazdku z bolcem?
  • REKLAMA
  • #2 2802036
    henx
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Poszukaj separatora galwanicznego do tv kablowej.
    Masz link obejrzyj i pytaj u siebie w sklepie.
  • REKLAMA
  • #3 2802074
    bubu1
    Poziom 13  
    Jak jest zbudowany taki separator? Czy nie jest to przypadkiem jakiś zwykły filtr lub transformator? Jeśli tak to trochę dużo to kosztuje - 25zł/brutto. Jak ktoś wie jak można taki separator zbudować to proszę o jakieś info.
  • REKLAMA
  • #4 2802879
    apacz89
    Poziom 14  
    Napisz jaki to wzmacniacz.
  • #5 2803202
    henx
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Tutaj masz link innego sklepu cena 16,60 zł
    Kurcze poprzedni post napisałem żebyś zobaczył jak wygląda, nie licytuj się,
    idź do sklepu i spytaj ile u was kosztuje. Chyba można wykazać trochę inwecji i poszukać w innym sklepie?

Przeczytaj dlaczego się go stosuje, wszystko jest wyjaśnione zarówno w pierwszym jak i drugim linku.
REKLAMA