logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 nie włącza się bez ładowarki, brak komunikatu o karcie SIM

luuz3r 09 Lip 2006 11:30 1011 10
REKLAMA
  • #1 2804064
    luuz3r
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam problem z nokia 5510 o tuż telefon nie chce sie włączyć jak sie ładuje a po wyciągnięciu wtyczki od zasilacza telefon włańcza sie ale na wyświetlaczu nawet nie wyskakuje napis WŁUŻ KARTĘ SIM myślę że wyświetlacz nie jest uszkodzony bo jak telefon sie ładuje to jest widoczne ładowanie,telefon ładuje sie juz długo i cały czas nie może sie naładować chyba z 1 dobry dzień.Proszę o pomoc co trzeba wymienić i ile to by kosztowało.
  • REKLAMA
  • #2 2804231
    WZbych
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    WITAM. Jak się nie może naładować to może po prostu uszkodzona bateria. Sprobój na drugiej.
  • REKLAMA
  • #3 2804579
    luuz3r
    Poziom 11  
    wsadzałem już inną baterie i nic tak samo
  • REKLAMA
  • #4 2804587
    johnson255
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Kolego naprawdopodobniej masz problem z UEM-em spróbój go wygrzać a jak nie to wymienić, a na początku spróbój może full reset i nowy flash, może to coś pomoże:)pozdrawiam

Moderowany przez Fazii:

Gratulacje!!! Jeszcze raz i sobie porozmawiamy ;)

• #5 2805038
    luuz3r
    Poziom 11  
    a jak to mozna zrobić wygrzać UEM-em,fulllrestart.Jak wgrać nowy flash-skąd go moge pobrać??
  • #6 2805486
    hakerjur
    Poziom 12  
    szukaj tego pelno na forym a jak nie pomoze to wejdz na www.softgsm.pl tam tego pelno i duzo opisow
  • #7 2806730
    luuz3r
    Poziom 11  
    aorjętuje sie kots ile moze kosztowac w serwisie wymniana UEM i wgranie nowego softu(falsh)
  • #8 2806832
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Panowie od kiedy w DCT3 jest UEM?! Pomyślcie trochę zanim cokolwiek napiszecie.

Stawiałbym na ccont.
  • #9 2809932
    luuz3r
    Poziom 11  
    wczoraj byłem w serwisie i mi wmawiają ze wyswietlacz jest do wymiany
  • REKLAMA
  • #11 2833505
    luuz3r
    Poziom 11  
    nic nie daje myślę ze sprzedanie na allegro jako uszkodzony to najrozsądniejsze rozwiązanie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 5510, który nie włącza się bez podłączonej ładowarki i nie wyświetla komunikatu o karcie SIM. Telefon ładuje się bardzo długo, ale nie osiąga pełnego naładowania. Wymiana baterii nie przyniosła efektu. Wskazano potencjalne uszkodzenie elementów wewnętrznych, takich jak UEM (choć w modelu DCT3, do którego należy Nokia 5510, UEM nie występuje) lub ccont. Zalecane jest wygrzanie ccont i cobbe, wykonanie pełnego resetu oraz wgranie nowego oprogramowania (flash). Autor pytał o źródła oprogramowania i koszty serwisowe wymiany UEM oraz flashowania. Serwis sugerował wymianę wyświetlacza, jednak ta opcja nie została potwierdzona jako skuteczna. Ostatecznie rozważane jest sprzedanie telefonu jako uszkodzonego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA