logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony DCR-TRV 255E + FireWire na Via + PROBLEMY

koofel 10 Lip 2006 16:05 2236 4
REKLAMA
  • #1 2807716
    koofel
    Poziom 10  
    Witam,
    Tak jak w temacie mam problemy z wykryciem w WindowsXP kamerke. Mam kontroler FireWire na chipsecie Via. Kontroler podlaczalem pod rozne wejscia, na tych na ktorych widzial bez problemu to i tak kamery nie wykrywa. Zastanawiam sie czy nie kupic kontrolera na chipsecie Nec'a i dlatego najpierw pytanie zeby nie wydawac bez sensu pieniedzy, bo moze to wina kamery. Tzn kamera zrabana na pewno nie jest, dlaczego? Dlatego, ze podlaczylem tez 2 kamere DCR-TRV 460E i to samo. 1 kamera uzywana, 2 kupiona jako nowka.
    Jakie sugestie?
    Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 2807878
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Pytanie raczej do komputery hardware , tu może być kwestia sterowników płyty głównej (auaktualnić lub w ogóle wgrać ) , aktualizacji windowsa ( masz SP2 ? ) .
  • REKLAMA
  • #3 2807884
    koofel
    Poziom 10  
    Wlasnie nie wiedzialem gdzie wrzucic i jak szukalem podobnych tematow to byly tutaj. Jest SP2. Jak probuje aktualizowac przez DriverGuide Toolkit to mowi mi ze mam najnowsze sterowniki do tego kontrolera tzn z roku 2001 (jakos mnie to dziwi).
  • REKLAMA
  • #4 2809314
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Programy wyszukujące aktualizacje nie zawsze mówią prawdę bo firma dla tego modelu nie ma już wsparcia technicznego , trzeba ręcznie poszukać albo jak masz możliwość dla sprawdzenia zabudować kontroler w innym komputerze .
  • #5 2833541
    koofel
    Poziom 10  
    sprawdzalem w innym kompie i do jakiego slotu PCI bym nie podlaczal to win2000 widzi ale z wykrzyknikiem, nie wiem czy to wina sterownikow czy moze sma kontroler jest walniety. Najbardziej zastanawia mnie to ze nie tylko nie dziala z moja kamera ale tez druga ktora jest w miare nowa.
REKLAMA