Nadmieniam że mam tylko jeden kabel serwisowy od UFS który pasuje do np. T610. Wczesniej robiłem K500i i poszło jak z bata, czy do K300i idzie inny kabel ?
kabelek do t28 na dwóch rezystorach nie jest dużą inwestycją ale rozwiąże Twoje problemy z SE. Potem pobierz kilka rzeczy z www.softgsm.pl i będziesz to robił... "z bata"
Rozbierz fona i zobacz jak wygladaja styki na plycie pod gniazdem ladowania.Jezeli sa brudne to poprostu je przeczysc.
Jezeli przez UFS nie mozesz zrobic k300i to zassaj sobie program seedunlock lub semctool.Jednym jak i drugim mozesz robic tel za pomoca ufsa a jezeli to tez nie pomoze zawsze mozesz uzyc programu directcom i zemulowac boxa jako kabel com...Niby to dziwne ale u mnie innaczej jak ta ostatnia metoda nie zdejme sima z k700.pozdrawiam
✨ Problem z ściągnięciem simlocka z telefonu Sony Ericsson K300i za pomocą sprzętu Tornado HWK i kabla UFS wynika najczęściej z nieprawidłowej komunikacji między telefonem a programem. Częstą przyczyną są zabrudzone styki na płycie telefonu pod gniazdem ładowania, które należy dokładnie oczyścić igiełką lub innym narzędziem. Użytkownicy sugerują, że kabel serwisowy do K300i może różnić się od tego używanego do modeli takich jak T610 czy K500i, co może powodować problemy. Zalecane jest użycie kabla do T28 z dwoma rezystorami, który jest prosty do wykonania i poprawia komunikację. Alternatywnie można użyć programów takich jak seedunlock, semctool (w wersji crackowanej) lub directcom, które umożliwiają odblokowanie telefonu przez UFS lub emulację boxa jako kabla COM. Warto również zwrócić uwagę na licznik CNT i ewentualny wysoki CID, które mogą blokować procedurę. Procedura wymaga wyjęcia i ponownego włożenia baterii zgodnie z komunikatami programu. Użytkownicy potwierdzają skuteczność metody „z bata” po zastosowaniu odpowiedniego kabla i czyszczenia styków. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.