logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LJ 3330 Rozgrzewanie lampy skanera problem inny niż stand

nicekt 11 Lip 2006 12:00 5736 6
REKLAMA
  • #1 2810034
    nicekt
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam!
    Mam problem. Mianowicie drukarka HP LJ 3330 kiedy dostaliśmy ją na serwis komunikowała po rozgrzewaniu lampy skanera błąd skanera wyłącz->włącz. Po przeczytaniu postów o takim problemie poczyściliśmy całą optykę (lustra, lampę...). Po zmontowaniu całości nie dało to rezultatów, więc jeszcze raz poczyściliśmy. Złożyliśmy z powrotem i teraz cały czas jest status rozgrzewanie lamy skanera i nic. Próba wgrania firmware kończy się niepowidzeniem (skrzywiona minka). Czy ktoś wie jak to zrobić? Czy wymiana modułu skanera rozwiąże problem. Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2810151
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Pytanie zasadnicze - nie przestawiłeś luster ? To się może przytrafić a później to już się skaner nie rozgrzeje.

C.
  • REKLAMA
  • #3 2810259
    nicekt
    Poziom 10  
    No nawet ich nie wyciągałem, jedne te na górze tylko aby dostać się do dolnych ale tak jak wyjęłem tak i wsadziłem z powrotem. Klienta poinformowałem że wymiana całego modułu skanera może się szykować zgodził się na koszty tylko pytanie czy jak wymienię to będzie działać?
  • REKLAMA
  • #4 2810365
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Czym czyściłeś te lustra? Kiedyś użyłem cudownego środka i nic problem był nadla, po wyczyszczeniu poczciwym izopropanolem ruszyło.
  • #5 2810422
    nicekt
    Poziom 10  
    Płynem do szyb.

Dodano po 38 [minuty]:

Po poczyszczeniu Izopropanolem i złożeniu pojawił się błąd 79 wył.->włącz. Napiszcie mi chciaż czy jak wymienię modół skanera to będzie działać. Nie będę już się grzebał jeżeli klient zgodził się na koszty modułu.
  • REKLAMA
  • #6 2810957
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 931
    moduł jst dość drogi więc warto pomyśleć czy klientowi sie to opłaci

po wymianie całego modułu powinno ruszyć - to dość standardowa bolączka tych maszynek

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka HP LaserJet 3330 zgłasza błąd skanera po rozgrzewaniu lampy skanera, a następnie zatrzymuje się na statusie rozgrzewania lampy. Próby rozwiązania problemu obejmowały czyszczenie optyki (lustra, lampa) płynem do szyb, a następnie izopropanolem, co spowodowało pojawienie się błędu 79 przy włączaniu. Wskazano, że ważne jest, aby lustra nie były przestawione oraz aby nie zapomnieć o pasku poziomu bieli znajdującym się po prawej stronie pod szybą skanera. Wymiana modułu skanera jest sugerowanym rozwiązaniem, choć jest to kosztowna naprawa. Po wymianie modułu problem powinien zostać rozwiązany, gdyż jest to typowa usterka w tym modelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA