logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem z zalaczeniem i naladowaniem baterii simens c60

wieprzmak 12 Lip 2006 10:05 1392 11
REKLAMA
  • #1 2812630
    wieprzmak
    Poziom 11  
    kupilem simensa c60 i cos z nim jest nie tak.wszystko dziala ok tylko jak wlaczam anmacje to telefon sie wylacza i trzeba go ponownewlaczac nie wiem comu jest.prosze o szybka odpoiedz i z gory dzieki
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2812687
    kkrupaa
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Moze zrob update softu.
  • REKLAMA
  • #3 2812796
    wieprzmak
    Poziom 11  
    kkrupaa napisał:
    Moze zrob update softu.

ja do tej pory uzywalem tylko nokii a teraz nie wiem jak sie poruszac. czym i jakto zrobic program skadsciagnaci przedewszystkim jak sciagnac simlooka i czy kabelek za 10 zl alatwi wszystko ten upgrejt i simlooka????
  • #4 2812817
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    polecam wpisać do wyszukiwarki "c60" i poczytać troszkę wpierw.
  • #5 2812863
    Wlodi99
    Poziom 10  
    Siema, ja miałem taki problem, wgrywałem nowego softa i tak się stało. Wgraj jeszcze raz soft, albo zanieś do komisu, oni ci zrobią to za 20 zł:|
  • #6 2813000
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    A po co ma placic w komisie?? jak ma kabel wiec zaden problem przerobic go na servisowke z 2 rezystorkami 15ohm.Wtedy bedzie mial pewnosc ze kabel bedzie dzialal. Jest rowniez mozliwosc zrobienia kabla na baterii 4,5v ale to sie nie sprawdza bo jak jest cos nie tak to nie wiadomo czy to zaslaba bateria jest czy cos moze sie rozlaczylo:/.
  • REKLAMA
  • #7 2814598
    slawomir19831
    Poziom 13  
    pierwsze to co masz zrobić to kup sobie kabel serwisowy z allegro
    chyba że się znasz to przerób zwykły ale różnice cenowe są ok 2zł więc nie wiem czy ci się będzie chciało bawić pozdrawiam
  • #8 2824656
    wieprzmak
    Poziom 11  
    slawomir19831 napisał:
    pierwsze to co masz zrobić to kup sobie kabel serwisowy z allegro
    chyba że się znasz to przerób zwykły ale różnice cenowe są ok 2zł więc nie wiem czy ci się będzie chciało bawić pozdrawiam

a dodatkowo rozładowala mi sie bateria do konca zupelnego zera i prubuje ja naladowac pisza w instrukcji ze moze sie telefon nie wlaczyc przez ok 2 godziny ale ja laduje juz 3 i dalej przy wlaczeniu nie ma zadnej ikony ladowania i tylko zaswiec sie wyswietlacz na niediesko i telefon robi bzz nie wiem czy reklamowac go czy dalej ladowac pomocy bo juz powoli mam awersje do siemensa
    pozdrawiam

Moderowany przez bony78:

Sprecyzuj temat-> Regulamin. W przaciwnym wypadku temat poleci do kosza.

• #9 2825985
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Jak telefon sie nie wlancza to mosisz baterie naladowac na innym telefonie:/.No chyba ze podepniesz zasilacz bezposrednio do baterii:).
  • #10 2826504
    Zbycho9
    Poziom 20  
    bzz.. jest częstą usterką siemensa proponuję iść do serwisu wymiana softu pomoże i na twój pierwotny problem oraz na ładowanie bateri

Pozdrawiam

Dodano po 20 [sekundy]:

bzz.. jest częstą usterką siemensa proponuję iść do serwisu wymiana softu pomoże i na twój pierwotny problem oraz na ładowanie bateri

Pozdrawiam
  • #11 2828625
    wieprzmak
    Poziom 11  
    tylko w serwisie chca za to 50 zloty a to chybanieco za duzo9ja bym dal max 30zl) za 50 wole oddac siemensa i oebrac kase a za te cale pieniadze kupic jakas cienka nokie ktora itak bedzie 1000 razy lepsza od tego siemensa bo kupilem poraz ostatni cos z siemensa . narazie mam wersje do siemensa i do LG dwie przereklamowne markowe firmy tylko nie wiem dlaczgo siemens i nokia sie polaczyly......
  • REKLAMA
  • #12 2848168
    wieprzmak
    Poziom 11  
    sprawa zkonczona teraz problem z wgraniem polskiego slownika t9

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens C60, który wyłącza się podczas uruchamiania animacji oraz ma trudności z ładowaniem całkowicie rozładowanej baterii. Zalecane jest wykonanie aktualizacji oprogramowania (softu) telefonu, co może rozwiązać oba problemy. Do aktualizacji potrzebny jest kabel serwisowy, który można kupić lub przerobić z tańszego kabla z dodatkowymi rezystorami 15 ohm, co zapewnia stabilne połączenie. W przypadku całkowicie rozładowanej baterii sugeruje się naładowanie jej na innym telefonie lub bezpośrednio zasilaczem. Wymiana softu w serwisie jest skutecznym rozwiązaniem, choć kosztownym (około 20-50 zł). Użytkownik wyraża niezadowolenie z jakości Siemensa i rozważa zakup innego telefonu, np. Nokii. Na koniec pojawił się problem z wgraniem polskiego słownika T9.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA