Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwny telewizor - Philips czy nie Philips?

romek666 15 Jul 2006 17:25 1466 5
    romek666
    Level 11  
    Witam. mam problem z telewizorem na którym z przodu pisze philips a z tyłu fernseher ct 8050. telewizor miał padniętą diode dmv32b i została ona zastapiona 2 diodami: góra BY359 + dół UF5408, ale niestety ekran jest czarny, zwężony i ma tylko zielone pasy co 10cm, czy jest to kwestia odchylania poziomego ?? jest tam układ scalony tda3851 (chyba bo cały porysowany i nie widac dokładnie). prosze o jakieś wzkazuwki co może byc uszkodzone. z góry dziekuje za podpowiedzi.
    tarzan107
    Level 20  
    Witam.
    Ten układ to nie od poziomego.
    Uzupełnij profil to pogadamy.
    Pozdrawiam.
    Moderated By zdzich42:

Wypełnienie formularza profilu nie jest obowiązkowe w każdej rubryce. Forum jest po to by "tu pogadać" z korzyścią dla zainteresowanego i czytających

romek666
    Level 11  
    dzięki za schemat, postaram sie posprawdzać kilka rzeczy w tym tv i napisze czy coś wykombinowałem
    romek666
    Level 11  
    wymieniłem jednak diody zastępcze na orginał dmv32 i wymieniłem kondensatory 47µF/250V oraz 100µF/160V. pasy znikneły ale obraz jest wklęsły po obu stronach, coś takiego )(. i nie wiem zabardzo gdzie szukać przyczyny. prosze o wzkazówki w tej kwesti. z góry dzięki.
    stanislaw piechucki
    Level 36  
    Wszkodzona korekcja,sprawdz modulator,duze pojemnosci,dlawiki!,wypalenia itp.Tymczasem.