logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projektowanie płytek PCB - Eagle, czy jest w wersja PL?

kornikmax 19 Cze 2003 18:19 7980 9
REKLAMA
  • #1 255793
    kornikmax
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Czy jest eagle w wersji PL?
  • REKLAMA
  • #2 255814
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 741
    Niestety nie ma !
  • REKLAMA
  • #3 255869
    smoczyslaw
    Poziom 12  
    witam, co lepsze polski dystrybutor tego programu znajduje się:

Poland:

CADware s.r.o.
    Hálkova 6
    CZ-461 17 Liberec
    Phone: +420-48-5106131, Fax: +420-48-5106131
    URL: www.cadware.cz
    Email: cadware(_at_)pvtnet.cz
    :)
    pozdrowionka
  • REKLAMA
  • #4 258660
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    moim zdaniem można samemu próbowac to spolszczyc poprzez jakiś programik parachackerski edytujący EXE reshacker
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 258673
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Tremolo napisał:
    moim zdaniem można samemu próbowac to spolszczyc poprzez jakiś programik parachackerski edytujący EXE reshacker
    Można ale po co? Jak przyjdzie nowa wersja to robota od nowa. To lepiej przetłumaczyć helpa i pozostawić orginalne menu w programie.
  • #6 258684
    smoczyslaw
    Poziom 12  
    elektryk napisał:
    To lepiej przetłumaczyć helpa i pozostawić orginalne menu w programie.

witam,jak nie umiałem eagla to dokładnie tak chciałem zrobić, chyba z 1/3 helpa nawet prztłumaczyłem :), ale ciężko to szło nie znając programu, natomiast teraz gdy znam co nie co eagla to już nie chce mi się kończyć tłumaczyć :)
    pozdrowionka
  • REKLAMA
  • #7 258700
    ufol
    Poziom 23  
    Ocena: 13
    Moim skromnym zdaniem aby nauczyć się EAGLE`a nie trzeba mieć go całego przetłumaczonego. Wystarczy skrótowy opis choćby taki jaki jest dostępny na elektrodzie oraz trochę czasu poświęcić na nazwijmy to zabawę w samym programie. Niemniej przetłumaczenie help`a uważam za dobry pomysł...
    Pozdrawiam
  • #8 259459
    kornikmax
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    gdzie ten opis????:?::?:::?::
  • #9 259889
    ufol
    Poziom 23  
    Ocena: 13
    Jakiś czas temu widziałem go na elektrodzie, był podzielony chyba na trzy lub cztery części (lekcje). Jeżeli go nie znajdziesz to napisz. Ja mam ten opis wydrukowany z lekkimi zmianami kosmetycznymi i myślę że dało by radę to zeskanować.
    Pozdrawiam
  • #10 260016
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    był opis ale aby narysowac schemat doszedłem do wniosku że prościej i szybciej jest mi korzystać z PAINTA i używac do znudzenia kopiój / wklej przynajmniej nie mam problemu z wyszukiwaniem prostych a zarabiście poukrywanych elementów typu konda, rezystor. Ale za to PAINT poza rysunkiem schematu nic nie potrafi. Wszak raz używałem Eagle'a i musze powiedzieć 3 razy szybciej się robi na kartce papieru :) ale nie wszystko , kartka papieru nie zrobi autoroutingu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Nie istnieje polska wersja językowa programu Eagle do projektowania płytek PCB. Polski dystrybutor programu to firma CADware z Czech. Użytkownicy sugerują, że samodzielne spolszczenie programu poprzez edycję plików wykonywalnych jest możliwe, lecz niepraktyczne ze względu na konieczność powtarzania procesu przy każdej aktualizacji. Lepszym rozwiązaniem jest tłumaczenie dokumentacji, zwłaszcza pliku help, co ułatwia naukę obsługi programu. Opis i lekcje dotyczące Eagle były dostępne na forum elektrodzie, a ich poszukiwanie jest zalecane. Niektórzy użytkownicy zauważają, że mimo braku polskiej wersji, nauka programu jest możliwa dzięki dostępnym materiałom i praktyce. Porównano też szybkość pracy na Eagle z tradycyjnym rysowaniem schematów na papierze, podkreślając zalety automatycznego autoroutingu w Eagle.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA