logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

źle dziala mi wyświetlacz w RO Sony ... PROSZE O PORADĘ...

pawel_zal 15 Lip 2006 22:46 1465 10
REKLAMA
  • #1 2823433
    pawel_zal
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    w moim RO (XR-3690RDS) żle dziala wyświetlacz tzn. nie laczy źle dziala mi wyświetlacz w RO Sony ... PROSZE O PORADĘ...

źle dziala mi wyświetlacz w RO Sony ... PROSZE O PORADĘ...

Jak lub gdzie można to naprawić? czy np. jeśli chcial bym kupić używany bardzo podobny panel też od radia serii XR... będzie on pasować do mojego radia bo tylne części panelu wydawaly się takie same.

PROSZĘ O POMOC W TEJ SPRAWIE.
  • REKLAMA
  • #2 2823488
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Lekarstwem jest wymiana panela najlepiej na dokładnie takim sam lub kontakt z kolegą MelJey z naszego forum, on ma do nich dobrą rękę...

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2823535
    pawel_zal
    Poziom 11  
    SlaweK napisał:
    Lekarstwem jest wymiana panela najlepiej na dokładnie takim sam lub kontakt z kolegą MelJey z naszego forum, on ma do nich dobrą rękę...

SławeK

jak sie moge z nim skontaktowac i skad on jest??
  • REKLAMA
  • #4 2823550
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Jest on też z Raciborza a w wyszukiwarce wpisz "Me|jey"
  • #5 2823902
    pawel_zal
    Poziom 11  
    TYTUS... napisał:
    Jest on też z Raciborza a w wyszukiwarce wpisz "Me|jey"

Meljey to jest jakiś nick osoby czy nazwa firmy, kto jest z raciborza?
    o jką wyszukiwarkę ci chodziło.

Czy ten limk jest do tej osoby o którą ci chodzi, czy to nie jest to?????
    [url]http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/meljey/lcdprob.htm

Proszę o odpowiedź...
  • #6 2823982
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3623
    Tu masz maila do niego:
    meljey(_at_)02.pl
    i jego gadulca:
    gg:7803665
  • REKLAMA
  • #7 2824570
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Raczej w tym Sony nic nie zdziała - bo na mój gust masz ukruszony wyświetlacz. W tym modelu Sony wyświetlacz jest montowany na sztywnych drutach do płyty (wlutowany w nią) i upadek panela oznacza śmierć wyświetlacza. MelJey doskonalne naprawia wyświetlacze ale takie co mają taśmę łączącą a szkła to raczej nikt nie uratuje już niestety.
  • #8 2824622
    pawel_zal
    Poziom 11  
    djlj24 napisał:
    Raczej w tym Sony nic nie zdziała - bo na mój gust masz ukruszony wyświetlacz. W tym modelu Sony wyświetlacz jest montowany na sztywnych drutach do płyty (wlutowany w nią) i upadek panela oznacza śmierć wyświetlacza. MelJey doskonalne naprawia wyświetlacze ale takie co mają taśmę łączącą a szkła to raczej nikt nie uratuje już niestety.

Te zdjęcie jest zrobione kiedy radio bylo wylaczone a na ekranie wyświetlana jest godz.
    Po wlaczeniu radia wszystkie pola dzialają tylko że nie są wyświetlane w calości te literki wiec chyba wydaje mi sie że ekran nie laczy.
  • #9 2824628
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3623
    To może sam rozkręć panel i sprawdź gdzie leży problem. Będziesz wiedział czy to pęknięty wyświetlacz, czy zimne luty, czy jeszcze jakaś inna usterka. To nie takie trudne...
  • #10 2824638
    pawel_zal
    Poziom 11  
    [quote="Błażej"]To może sam rozkręć panel i sprawdź gdzie leży problem. Będziesz wiedział czy to pęknięty wyświetlacz, czy zimne luty, czy jeszcze jakaś inna usterka. To nie takie trudne...[/quoa
    Skąd jest Mejley ma ktoś do niego nr kom???????????????
  • #11 2825239
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    A znasz prawo o ochronie danych osobowych??? Błażej wszystko Ci napisał co można udostępnić ale tak jal djlj pisze to raczej wyświetlacz bedzie padaka.

Podsumowanie tematu

✨ W radiu samochodowym Sony XR-3690RDS występuje problem z wyświetlaczem – nie łączy poprawnie i nie wyświetla wszystkich znaków. Uszkodzenie prawdopodobnie wynika z ukruszenia lub uszkodzenia mechanicznego panelu LCD, który jest na stałe przylutowany do płyty głównej. Zalecana jest wymiana całego panelu na identyczny model z serii XR, jednak kompatybilność należy potwierdzić ze względu na konstrukcję tylnej części panelu. Można również samodzielnie rozkręcić panel i sprawdzić, czy problemem są zimne luty lub uszkodzenie wyświetlacza. Wymiana lub naprawa jest trudna, a naprawy wyświetlaczy z uszkodzonym szkłem są praktycznie niemożliwe. Na forum polecany jest kontakt z doświadczonym specjalistą znanym pod nickiem MelJey, który zajmuje się naprawą wyświetlaczy, choć w przypadku tego modelu skuteczność może być ograniczona.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA