logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zabezpieczyć udostępnione pliki hasłem w sieci osiedlowej?

mulat 16 Lip 2006 13:02 1364 4
  • #1 2824406
    mulat
    Poziom 17  
    Witam mam taki maly problem gdyz nie moge znalesc takiej opcji
    mam udostepnione pliki (siec osiedlowa) i wszyscy bez problemu moga wejsc na dysk do mnie i zobaczyc co mam . A jak mam ustawic aby bylo haslo na moj komputer aby nikt nie mogl sie dostac do plikow??
  • #2 2824478
    brombal
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    a moze bys napisal jaki masz system operacyjny .??
    najlepiej wylacz udostepnianie zasobów bo jesli masz win$yf to dostep na haslo nie stanowi problemu .
  • #3 2824486
    Zdzicho
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    We właściwościach udostępnianego zasobu masz pozion dostępu -tylko do odczytu, -pełny - zależny od hasła. A tak wogule to udostęnianie zasobów w sieci osiedlowej to ryzyko.
  • #4 2824862
    mulat
    Poziom 17  
    sora zapomnialem dodac win xp a mi nie chodzi o wylaczenie udostepniania tylko zablokowanie dostepu do niepowolanych osob
  • #5 2873673
    mulat
    Poziom 17  
    Cytat:
    We właściwościach udostępnianego zasobu masz pozion dostępu -tylko do odczytu, -pełny - zależny od hasła

tak jest moge to ustawic ale tylko folder C:\Documents and Settings\moj e konto
    A jak mam ustawic aby na wszystkie foldery bylo haslo ale najlepiej by bylo jak ktos sie chce dostac do mojego komputera aby juz wyskakiwalo okienko z haslem. Czy windows posiada takie zabezpiecznie (mowa o XP) .czy musze jakis inny program do tego zalatwic jak tak ! to jaki?
REKLAMA