logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T630 - Flashowanie USB-Smartem, błąd 01A1 i 01A6, jak naprawić?

Kosmit 17 Lip 2006 21:29 1083 6
REKLAMA
  • #1 2828938
    Kosmit
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam
    Flashowałem T630 usb smartem, wgrywalem soft R7 flash AVR poszedł bez problemu ale plik modemu na 1 % sie wysypał i telefon włancza sie ale na ekranie widnieje klepsydra, w tym stanie telefon resetuje sie co jakis czas. Teraz Semc go nie poduje, sprawdza RSA, Proboja ladowac boota ale wywala eror 01A1, probowalem przez odlanczanie i podlanczanie bateri oczywiscie naladowanej ale i tak wywala blad 01A6; 01A5 juz 4 dni z nim walcze i nic nie moze go zabotowac. Nie mam zielonego pojecia jak to naprawic. Telefon działał w pełni przed tym zabiegiem.

Jakaś solucja ?? ??

Pozdrawiam Kosmit
  • REKLAMA
  • #2 2829020
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Moze wgrałeś flasha z RSA i teraz aby go zbootować pierwsze musisz kliknąc RSA czyli usunąc go a dopiero potem ff.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2829095
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Podepnij tornado jesli masz.

wazna sprawa to predkosc jaka masz ustawiona
  • REKLAMA
  • #4 2829097
    Kosmit
    Poziom 11  
    Mozliwe ale mam program do usuwania RSA i wskazuje ze juz jest zdjęty wiec co dalej ??

Ręce opadają wyczerpałem wszelkie możliwości !! !!

Pozdrawiam Kosmit
  • REKLAMA
  • #5 2829439
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Podepnij pod Tornado ustaw wszystko w Scenario i rob tak jak byś dostał T630 do simlocka z założonym RSA.
  • Pomocny post
    #6 2833427
    Noruch
    Poziom 14  
    Jak nie idzie smartem?!!! Smart nie uwala telefonow!!
    Jesli nie bootuje zastosuj myk z bateria!

Jak pasek postępu zatrzyma sie w miejscu to szybko odłącz i ponownie podłącz baterię, jeśli ruszy o 2% odczekaj 5 sekund i ponownie odłącz i podłącz baterię. Powtarzaj do skutku aż sflashuje!
    Uwaga! Nie mozesz zbyt szybko odlaczac baterii po tym jak przeskakuja kolejne % !!!

Dziala na 100% Pozdrro. :D
  • #7 2833477
    Kosmit
    Poziom 11  
    Dziekie Noruch za poradę właśnie postawiłem T630 i smiga jak nowa tylko klawisze coś nie tak ale to juz zupełnie inna bajka jest. Schemacik w rękę mierniczek też i będzie MEGA SOLUCJA KABELEK :o) Wielkie dzięki

Temat uważam za zamknięty !! !! !!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy flashowania telefonu Sony Ericsson T630 za pomocą USB-Smart, podczas którego plik modemu uległ uszkodzeniu na 1%, a telefon po włączeniu wyświetla klepsydrę i resetuje się. Próby naprawy przez standardowe metody, w tym usuwanie RSA i resetowanie baterii, kończyły się błędami 01A1, 01A6 i 01A5. Wskazano, że konieczne jest usunięcie RSA przed wgraniem flasha oraz prawidłowe ustawienie prędkości transmisji. Zalecane jest użycie kabla Tornado i odpowiednie skonfigurowanie scenariusza flashowania, traktując telefon jak urządzenie z simlockiem i RSA. Skuteczną metodą okazało się szybkie odłączanie i podłączanie baterii podczas zatrzymania paska postępu flashowania, z zachowaniem odpowiednich odstępów czasowych, co pozwoliło na pełne sflashowanie urządzenia i przywrócenie jego funkcjonalności.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA