logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przesyłanie obrazu do TV. Karta graficzna Nvidia GeForce DDR.

krzysiek91 18 Lip 2006 20:29 2904 4
REKLAMA
  • #1 2831598
    krzysiek91
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Nie mogę przesłać obrazu z komputera na TV.

Karta graficzna NVIDIA GeForce DDR, kabel to nie wiem(ma koncówke Eurozłącze-tak się to chyba nazywa i wejście pasujące do karty graficznej i karty dźwiękowej), ale jak podłączyłem do karty graficznej to się nie pokazało "dodawanie nowego sprzętu". Telewizor 14 calowy Daewoo z jednym eurozłączem i wejściem na antene. Nie mam do tego sterowników, ani
    programu. (Na jedenj stronie kalba jest końcówka eurozłącze i ma tylko 6 "ząbków", "pręcików")
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2831735
    zbyhol
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    1. Zainstaluj sterowniki do karty graficznej, najlepiej najnowsze, jakieś detonatory nVidii. Bez tego nie będziesz mial obsługi wyjścia tv.
    2. Podlączając kabelek tv do grafiki nie będziesz miał żadnego komunikatu o dodawaniu sprzętu.
    3. Do tego kabla nie ma żadnych sterowników.

A tak na marginesie to po co podłączać komputer do 14' tv?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2831741
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Zrób tak:podłącz wszystko razem,włącz telewizor i przełącz go z pilota na AV ,a cha najpierw ściągnij sobie sterowniki do karty (jeżeli nie masz takiego) z tąd: http://komputerswiat.pl/download/001-sterowniki_kartygraficzne_nvidia_detonator_71_xx.html zainstaluj je.Po instalacji powinieneś mieć wszystkie ustawienia karty jak w załączniku.Dalej chyba sobie poradzisz,detonator sam powinien wykryć telewizor,jeżeli nie to trzeba go zmusić klikając"wykryj urządzenia".jeżeli obraz będzie cz-b to
    trzeba zmienić w ustawieniach "format TV" na pal d lub doświadczalnie.Jak by coś nie działało to pisz na forum

:D :D
    Załączniki:
    • Przesyłanie obrazu do TV. Karta graficzna Nvidia GeForce DDR. ClipBoard-1.jpg (57.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2871037
    sp5mbx
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Szanowni Panowie,

często problem polega na tym - że karta "sprawdza" impedancję obciążenia po stronie TV - eurozłącze - ma być 75 Ohm, niektóre TV mają na wejściu kondensator - tak więc pomiar /lub dodanie rezystora/ pomiędzy GND EURO - 18, signal Video IN - 20

powinno załatwić sprawę.
  • #5 2871107
    Ipsylon
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Jeżeli masz sterowniki do karty poprawnie zainstalowane to wszystko konfigurujesz w panelu karty graficznej. Ja np. podłączam TV pod karte graficzna (GF4 MX440) kablem S-Video<=>Euro. Standardowo przełączam TV na AV i śmiga bez najmniejszych problemów. Nie konieczne jest nawet posiadanie zainstalowanych detonatorów ale wtedy trudno cokolwiek odczytać (Wszystko rozmazane) na TV - Da się jedynie oglądać filmy.
REKLAMA