logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Graetz CTV A-70 - Brak głosu i problem z przeszukiwaniem stacji po naprawie

zabex 19 Lip 2006 13:40 974 2
REKLAMA
  • #1 2833639
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Witam. TV trafił do mnie z uszkodzoną przetwornicą. Po naprawie wszystkie napięcia są dobre. Brak głosu i nie zatrzymuje się podczas przeszukiwania stacji. Podmiana TDA8362 jak i filtra nic nie daje. Nap na nóżce 44 w granicach 0-7V. Na procesorze (CTV 352/V1) pojawia się w granicach 0-5V (n.9). Co dalej ? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2833709
    marihires
    Poziom 30  
    Ocena: 130
    Witam. Sprawdzales moze glowice? tzn sprawdz napiecia warikapowe,bo jesli nie chce sie zatrzymac szukanie to moze tam bedzie problem?
  • #3 2834217
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Napięcia warikapowe są dobre. To wygląda na uszkodzenie procesora. Niby dostaje sygnał HOLD ale tego nie robi. Najbardziej zastanawia mnie dlaczego nie ma dźwięku po podłączeniu generatora obrazu i jakie powinien dostać napięcie ten procesor aby zareagował zatrzymaniem ?

P.S. Obraz z generatora jest stabilny. Nie odstraja się.
    ------------------------------------------------------------------------------------

TV naprawiony. Niestety szukałem nie tam gdzie trzeba ;) Sygnał identyfikacji wychodzi z 4 nóżki TDA8362 i trafia poprzez tranzystor i dzielnik rezystorowy na nóżkę 34 procesora. Uszkodzeniu uległ tranzystor T106. Po wymianie TV pracuje prawidłowo.
REKLAMA