logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podsłuch ? Drugi telefon na telefon na tej samej lini.

Gilow 19 Lip 2006 17:38 2114 13
REKLAMA
  • #1 2834271
    Gilow
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Witam mam takie pytanie. Jak podpiąć drugi telefon do lini żeby dzwoniły jednocześnie ale jak ktoś odbierze ten pierwszy to ja moge słuchac w drugim i żeby nie było słychac jak podniosę lub dołożę słuchawkę (może odciąć mikrofon) a może wystarczy sama słuchawka wpięta do lini?
  • REKLAMA
  • #2 2834274
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Moze być odłaczony mikrofon wtedy nie bedzie słychac nic ale nie na 100% bo czasem tak jest ze po podniesieniu dwóch słuchawek na raz w obu słabiej słychać
  • REKLAMA
  • #3 2834379
    DJKompot
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Widziałem gdzieś że jak dasz 2 telefony do jednej linii to obydwa dzwonią i można razem rozmawiac.

Pozdrawiam - DJKompot
  • #4 2834445
    sim210
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Ja ma dwa telefony na jednaj lini oba dzwonią i przez obydwa można rozmawiać tylko ostatnio jak mi zakładali "bublostradę" to coś się spieprzyło i jeden jest cichszy nie wiem czemu i w czym tkwi problem może umie to ktoś wyjaśnić?
  • REKLAMA
  • #5 2834464
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    Bo jak miałeś bublostrade to pewnie miales wzmocniony sygnał z centrali. Choc dokładnie nie wiem.
  • #6 2834526
    Mariusz Ch.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 462
    Witam.

Do obu telefonów założyłeś dołączone do zestawu filtry?

Pzdr.
  • #7 2836922
    sim210
    Poziom 12  
    Mariusz Ch. napisał:
    Witam.

Do obu telefonów założyłeś dołączone do zestawu filtry?

Pzdr.

tak założyłem oba filtry tak jak kazali w instrukcji
  • #8 2837007
    DJKompot
    Poziom 26  
    Czy masz podłączoną neostrada do głównej skrzynki?Bo są tacy kijowi fachowcy co idą na łatwiznę.Nie wiem czy to ma znaczenie ale podłączenie Puszka + telefon + neostrada + telefon chba osłabi ten ostatni?! Prawda to ? Bo ja nie wiem bo mam telefon tylko jeden.Myślę że tak może byc.

Pozdrawiam. - DJKompot
  • #9 2837513
    sim210
    Poziom 12  
    mam takie podłączenie jak mówisz Puszka + telefon + neostrada + telefon ale osłabiony jest ten pierwszy telefon a nie drugi. A czy może mieć znaczenie że ten drugi jest bezprzewodowy??
  • REKLAMA
  • #10 2838100
    DJKompot
    Poziom 26  
    W neostradzie jest taki rozdzielacz jak możesz to podłącz do ostatniego neostradę przez rozdzielacz oczywiście nie zapomnij o filtrach!Jeśli jest normalnie i nie ucichły trochę telefony to jestem w kropce?!Możliwe że przeszkadza neostradzie ten pierwszy telefon.Ja bym zrobił tak jak ja jak oczywiście możesz wzią roskręcił puszkę tekko rozizolował kable aby nie uszkodzic bląb, dolutował tam kable, oizolował, podziągną kabel pod sam PC i tam zrobic skrzyneczke do podłączenia.To nic trudnego.Z tymi telefonami tzw. "spekuluję" że może tak byc.Co do bezprzewodowego to raczej nie ma znaczenia, chyba że jest zepsuty?!

Pozdrawiam
  • #11 2839922
    sim210
    Poziom 12  
    Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Proponujesz wszystko oddzielnie połączyć?
    Ja mam zrobione tak:
    mam puszkę z której wychodzi przewód do telefonu 1 i do rozgałęźnika z rozgałęźnika idzie do PC i do telefonu 2.

PZDR.
  • #12 2840007
    DJKompot
    Poziom 26  
    Masz rozdzielacz ?Jak masz to wepnij go do pierwszego telefony i podłącz tam neostradę.OK?Potem sprawdź czy obydwa ucichną.Jeśli ucichną to odłącz od sieci ten drugi, ostatni tel. i sprawdź czy dale sciszone.Jeści tak to raszej masz jakąś kijową neostradę.Jak ściszy tylko pierwszy to musisz wpiąc w główną skrzynkę.Jaką masz Thomson czy Sagem?Wiesz Sagem to taka chińszczyzna.Przy wył. zasilaniu od kompa, przy burzy padłą neostrada z niewyjaśnionych powodów (z lini tel też była odłączona - sagem).Wymienili mi na thomsona i jestem zadowolony bo nic się złęgo nie dzieje.

POZDRAWIAM!!!
  • #13 2840029
    lord_blaha
    Poziom 33  
    Ocena: 112
    chyba troche Panowie zeszliście z tematu...
    Możesz zrobić telefon bez mikrofonu, ew mikrofon odłączany. Kup sobie jakiś stary na targu i odetnij kable od mikrofonu na hama :D
  • #14 2840144
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    Ale jak podniesiesz słuchawke w czasie rozmowy bedzie słychać takie "pstyk" w drugim telefonie. To samo po odłożeniu. :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia dwóch telefonów do jednej linii telefonicznej tak, aby oba dzwoniły jednocześnie, a podczas rozmowy na jednym z nich można było słuchać na drugim bez zakłóceń mikrofonu. Proponowano odłączenie mikrofonu w drugim telefonie, co jednak nie gwarantuje całkowitej eliminacji dźwięków związanych z podnoszeniem i odkładaniem słuchawki, które powodują charakterystyczne "pstyknięcia". Użytkownicy potwierdzają, że podłączenie dwóch telefonów do jednej linii jest możliwe i oba mogą dzwonić oraz umożliwiać rozmowę. Problemy z jakością dźwięku, takie jak cichszy sygnał w jednym z telefonów, mogą wynikać z nieprawidłowego podłączenia, obecności neostrady (usługi internetowej) na tej samej linii lub użycia rozgałęźników i filtrów. Zaleca się stosowanie filtrów DSL do oddzielenia sygnału internetowego od telefonicznego oraz prawidłowe podłączenie rozdzielaczy. Wskazano, że model telefonu bezprzewodowego może mieć wpływ na jakość sygnału, choć nie jest to regułą. Wymiana sprzętu na markowy (np. Thomson zamiast Sagem) może poprawić stabilność połączenia. Ogólnie, aby uniknąć zakłóceń i zapewnić prawidłową pracę dwóch telefonów na jednej linii, konieczne jest odpowiednie rozgałęzienie linii, zastosowanie filtrów DSL oraz ewentualne odłączenie mikrofonu w drugim aparacie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA