logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 po zalaniu - jak naprawić wyrwany druk lutowniczy?

xxlrally 19 Lip 2006 18:17 1041 2
REKLAMA
  • #1 2834385
    xxlrally
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    mam nokie 3100 po zalaniu wykąpałem ją i się odpalała tylko po włożeniu ładowarki wyskakiwał komunukat bateria nie jest ładowana wyczytałem żeby usunąć rezystor c100 i przy odlutowywaniu rezystora wyrwałem dolny druk lutowniczy i telefon przestał się odpalać co mogę teraz zrobić proszę o pomoc
    Załączniki:
    • Nokia 3100 po zalaniu - jak naprawić wyrwany druk lutowniczy? 3100_ch image.JPG (250.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2834422
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Po pierwsze to nie rezystor tylko warystor, a po drugie to i bez tego powinien telefon sie odpalic. Zerwales tylko pierwsza warstwe na plycie czy sciezki ponizej? I czy telefon sie normalnie flashuje? Na moje oko masz dalej gdzies syf pod BGA albo zwarcia na plycie.
  • #3 2834507
    xxlrally
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    ok okazało się że było zaśniedzine gniazdo przy wyświetlaczu wymieniłem wyświetlacz i poprowadziłem ścieżke tak jak na zdjęciu żółta i telefon działa tylko dalej jest problem z ładowaniem bateria nie jest ładowana
REKLAMA