logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony SLV 363EE - dioda power gaśnie, nie pobiera kasety po zablokowaniu

grego100 19 Lip 2006 23:22 1644 9
REKLAMA
  • #1 2835308
    grego100
    Poziom 11  
    witam mam taki problem podczas załączenia do sieci zapala sie dioda power i zaraz gasnie nie chwyta kasety ale wyświetlacz świeci wszitstko było dobrze dopóki kaseta mi sie zablkokowała i teraz jest taki objaw że jak odczeka koło 5 min to sie zapali dioda power zielona po włącznie wtyczko do sieci i zaraz gaśnie tylko dioda i nie pobiera kasety proszę o radę
  • REKLAMA
  • #2 2835333
    kodek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    jak wyswietlacz swieci sprecyzuj
  • REKLAMA
  • #3 2835659
    grego100
    Poziom 11  
    to znaczy tak jesli włoże wtyczkę do sieci to magnetowid działa przez okolo 7 sekund potem gaśnie dioda zielona power i nie mozna ruszyć kasety lecz wyswietlacz pokazuje czas kasety nawtw autor trakina na wyswietlaczu działa

Dodano po 48 [minuty]:

i nic nie można zrobić zrobić tak jak by coś było z zasilaczem poprostu nie można właczyć magnetowidu by kasty chwytał a wyświtlacz jak sie właczy power dioda zielona nie świeci a wyświetlacz prawidłowo się załącza

Dodano po 1 [godziny] 26 [minuty]:

zacznę wymieniać kondensatory 1500uf 25V i 3300uf 10v podejrzne są nie mogę znaleść 1 uf 200V może mi ktoś dać linka schematu zasilacza tego cuda
  • #4 2836284
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 773
    Schemat zasilacza masz na pw.
  • #5 2837469
    grego100
    Poziom 11  
    wymieniłem kondenasatory w zasialczu i nie pomogło może mi ktoś pomóc
  • #6 2838451
    kodek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    najprawdopodobnie masz przestawiona albo uszkodzona mechanike-piszesz ze miales zblokowana kasete (przestawiony MSS-switch) rozbierz i sprawdz koniecznie MSS czy jest we wlasciwej pozycji.
  • REKLAMA
  • #7 2838636
    grego100
    Poziom 11  
    dobrze ale niewiem dokładnia gdzie jest ten swich

Dodano po 1 [minuty]:

mss switch lub jakąś instrukcje jak mam go rozebrać bede wdzięczny bardzo
  • #8 2843554
    grego100
    Poziom 11  
    nikt więcej nie ma pomysłów jak ustawić mechanikę
  • REKLAMA
  • #9 2845498
    grego100
    Poziom 11  
    no szkoda że nikt niechce mo pomóc ale wszystkim dziękuje za wcześniejsze podpowiedzi

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy magnetowidu Sony SLV 363EE, który po podłączeniu do sieci przez około 7 sekund działa poprawnie, następnie gaśnie dioda power i urządzenie nie pobiera kasety, mimo że wyświetlacz pokazuje czas kasety i działa prawidłowo. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie zasilacza i wymienił kondensatory elektrolityczne (1500µF 25V oraz 3300µF 10V), jednak problem pozostał. Wskazano możliwość przestawienia lub uszkodzenia mechaniki, a konkretnie MSS-switch (mikroprzełącznika zabezpieczającego mechanizm kasety), który mógł zostać przestawiony podczas zablokowania kasety. Zalecane jest rozebranie urządzenia i sprawdzenie pozycji MSS-switcha, jednak użytkownik prosi o instrukcję lokalizacji i regulacji tego elementu. Brak dalszych rozwiązań lub pomocy w ustaleniu dokładnej lokalizacji MSS-switcha.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA