logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY CDX-L480X - do czego służy przewód tst i jak go podłączyć?

gofer82 20 Lip 2006 06:20 2008 4
REKLAMA
  • #1 2835628
    gofer82
    Poziom 11  
    Witam

Dostalem do podlaczenia radyjko jak w temacie i mam maly problem.
    Moze ktos potrafi mi wytlumaczyc o co chodzi z tym przewodem "tst",do czego sluzy, gdzie sie go podpina (jezeli wogole ma byc podpiety bo wiem tylko tyle ze: Bardzo ważne! Nie podłączać złącza 14 (tst) do plusa zasilania bo nieodwracalnemu uszkodzeniu ulegnie procesor w radiu!) (Studio24)???
    Nie jestem nawet pewny czy to ta kostka i czy tam powinien byc taki przewod ale tylko ta kostka obrazowo pasuje mi do tego radia.
    Orginalnej kostki nie posiadam i radyjko chce podpiac przez konektorki, wiec jesli ktos potrafi mi udzielic odpowiedzi bede bardzo wdzieczny.

Z gory dziekuje za wszelkie informacje i porady

POZDRAWIAM
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #2 2835645
    daras984
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Witam podłcz ty7lko zasilanie plus podtrzymanie pamieci i mase i rzdio bedzie dzialac bez zadnych tst schemat do tergo radia bedziedsz miał tu http://www.studio24.prv.pl/
  • REKLAMA
  • #3 2835655
    gofer82
    Poziom 11  
    Dziekuje daras za zainteresowanie
    Tak odwiedzilem juz te strone ale konkretnie tego modelu nie ma wymienionego a wyczytalem gdzies ze ta kostka ktora wydaje mi sie ze bedzie ok to "ulubiona" kostka sony choc czasem wystepowaly podobne z inna konfiguracja przewodow.
    Nie chce uszkodzic radyjka bo przeciez to czyjes ciezko zarobione pieniazki a o usterke nie problem.
    Musze miec pewnosc ktore przewody gdzie wpiac.
    Pozdrawiam

PS Czy wiesz moze o co chodzi z tym "tst"??? Co to jest? Ma pozostac wolny???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2835657
    daras984
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    to porownaj tą twoją kostke z tą opisaną na tej stronie jeżeli na czrewony i zółty przewód bedzie wchodzić 12 V a na czrny masa czyli minus to nic sie nie stanie

Dodano po 2 [minuty]:

ja jak niewiem jak podłczyć radio to sciagam sobie jego schemat z elektrody i na jego podstawie podl.czam radio plus
  • #5 2835665
    gofer82
    Poziom 11  
    W tym moj problem ze nie moge nigdzie znalezs konkretnie dedykowanego schematu (poza tym ktory jest na Studio24) a jak mowilem nie mam pewnosci ktory dokladnie
    Wlasnie zabieram sie za ogledziny plytki(troche porozkrecam ale bede mial pewnosc.
    W tym schemacie jw jest jeszcze jeden pin do podpiecia
    12 podświetlenie pomarańczowy
    mysle ze tez bedzie pod + tak jak z regoly bywa
    A wiec probujemy bo samo sie nie zrobi
    Dzieki

PS Nadal interesuje mnie tajemniczy "tst" (bladego pojecia nie mam co to jest :?:

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

A wiec podlaczone i chula jak sie patrzy ;-)
    Dobre rady zawsze w cenie!
    Nie wiem wciaz dlaczego ale omijamy pin 14 czyli tajemniczy "tst"
    (jesli ktos bedzie mi mogl wytlumaczyc co to jest bede wdzieczny bo nadal mnie to interesuje)
    podswietlenie, zasilanie i podtrzymanie pod +12 i dziala jak powinno

Pozdrawiam
REKLAMA