logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 po flashowaniu nie włącza się, brak LOCAL MODE - co sprawdzić?

Marcinlol 20 Lip 2006 14:57 843 2
REKLAMA
  • #1 2836702
    Marcinlol
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam
    mam taki problem..
    posiadam N6230 i jest tak.. mogę ją flash'owac i działa bierze spokojnie ale nie ma napisu LOCAL MODE przy tym i sie nie włącza.
    Wygrzałem z topnikiem telefonik ale nic nie daje.
    jest trup pomimo że przyjmuje flash'a..
    co mam zrobić co może być padnięte??
    na forum jakoś nie mogę znaleźć podobnego posta więc zwracam się o pomoc..:|
  • REKLAMA
  • #2 2837476
    kfiatek1106
    Poziom 14  
    hmm - sprawdz rezystancje przycisku wlaczenia i w razie potrzeby wymien go na poczatek. jesli chodzi o local mode to nie jestem pewien czy masz na mysli to ze w momencie polozenia tel. na jig'a/adapter nie pojawia sie napisa local mode. z tego co wiem to automatycznie tel jest wprowadzany w tryb local mode po podaniu na jego piny konnektora bateri odpowiedniego napiecia ale z tego co piszesz tel sie flash'uje wiec zakladam ze jest podawane odpowiednie. sprobuj flash'owac ponownie tel i wymysic po flash'owaniu recznie ten tryb badz opisz troszke wiecej co masz na mysli proszac o pomoc z tym problemem. pzd.
  • #3 2837952
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Jezeli nie odpali sie w trybie 'Normal Mode' wymoszonym przez program to moze byc klopot z RAM'em, przewaznie z jego zasilaniem.
REKLAMA