logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta MMC 1GB Kingstone - ograniczenie do 270MB, problem z czytnikiem USB

trzygrosze 21 Lip 2006 06:54 1148 3
REKLAMA
  • #1 2838561
    trzygrosze
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Witam.

Niedawno kupiłem sobie karte MMC 1GB Kingstone'a i jakis chiński czytnik do niej za 10 zł. Problem tkwi w tym ze moge na nią załadować tylko coś niewiele ponad 270MB :/, gdy próbuję skopiować więcej pojawia się komunikat :
    " NIe mozna skopiować XXXXXXXXX : Nie mozna utworzyć katalogu lub pliku "
    PO podłączeniu czytnika pojawia się tez komunikat ( chmurka ) :
    " Urządzenie USB HI-SPEED jest podłączone do kontrolera innego typu. Aby uzyska cpomoc kliknij ten komunikat "

O co chodzi ? Innego typu :/ ?

Czy karta jest uskodzona, Czy moze czytnik , może jakies aktualniejsze sterowniki, albo ja cos zrobiłem źle ?

Proszę o pomoc

Krzysiek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2838643
    trzygrosze
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Komputer widzi karte normalnie 1024.

Mysle ze problem jest juz rozwiazany. Wczesniej chcialem upchać na karte pliki mp3 "luzem" i zmieściło się ponad 200.
    Okazało sie ze rzecz leży w ilości plików " luzem " na karcie, a nie pojemności ( ilość danych jakie na nią wrzucam w MB )
    !! Utworzyłem folder " XXX " do którego kopiuje mp3 i moge normalnie zapełnic karte do około 1gb !
    Zauważyłem tez wczesniej ze aby dodać jakis 1 plik, nawet większy 10 krotnie, musialem usunąć obojętnie jaki 1 pliczek z karty ( mowa oczywiscie o tym jak pliki są " luzem " na karcie ).

Czy Karte MMC ma jakies ograniczenia jeśli chodzi o ilosc plików " luzem " na karcie ?? Czy to moze byc feler karty ?
REKLAMA