logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 wyłącza się po zgaśnięciu podświetlenia po upadku - co robić?

Pawel Rzeszowski 21 Lip 2006 19:58 2118 8
REKLAMA
  • #1 2840378
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Ocena: 14
    Witam mam Nokie 3100 po upadku uruchomilem ja i dziala ale jest jeden problem.Po włączeniu telefoik dziala do momentu az zgasnie podswietlenie i jeszcze przez pare sekund dziala a potem sie wylacz.tak samo sie zachowuje na ladowarce.podmienialem Uema Flesha procka i wgrywalem oprogramowanie lecz bez zmian.Prosze o porade co moze byc przyczyna.Czekam na wiadomosci pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2840830
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Prawdopodobnie watchdog, wylacza sie po 32s. IMEI we flashu i w UEMie sie nie zgadza, czy przypadkiem nie podstawiles uzywanego UEMa?
  • REKLAMA
  • #3 2840841
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Zgadza sie podstawilem inny uem uzywany ale spchowalem uema i ime jest zasieg tez
  • #4 2841152
    n00n3
    Poziom 17  
    patch nic nie da musisz postawic nowego uema i zaprogramowac
  • REKLAMA
  • #5 2841283
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Ale napewno to bedzie przyczyna wyłaczania bo kiedys w Noki 6100 tez zalozylem Uema z innego fona spatchowalem i chodzil? Pozdrawiam
  • #6 2841289
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 239
    Cytat:
    zalozylem Uema z innego fona spatchowalem i chodzil

eeeeeeee nie bujaj.
  • REKLAMA
  • #7 2841296
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Powaznie tak zrobilem i chodzil dlatego z tym tez tak zrobilem pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Przepraszam za wprowadzenie w blad ja wtedy wzilem uema i flesha z jednego fona teraz sobie przypomnialem pozdrawiam

Dodano po 5 [minuty]:

Mam jeszcze w takim razie jedno pytanie po wlutowaniu uema nalezy zaprogramowac odnowa fona a potem zaprogramowac uema.Czy wystarczy wlutowac uema i zaprogramowac bo mialem przypadki ze sie nie chcial uem zaprogramowac.I zastanawiam sie czy robilem wszystko tak jak trzeba.Dlatego moze mi ktos podpowie jak zrobic krok po kroku zeby sie zaprogramowala uem.Pozdrawiam oczywiscie pod Boxem UFS-3
  • #8 2845677
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Pawel Rzeszowski napisał:
    Mam jeszcze w takim razie jedno pytanie po wlutowaniu uema nalezy zaprogramowac odnowa fona a potem zaprogramowac uema.

Kolego chyba jestes nie w temacie, najpierw piszesz glupoty ze telefon dzialal z innym imei w uemie i we flashu a teraz nie rozrozniasz wogole pojec. Dajesz 'Write UEM' i podajesz odpowiedni plik *.rpl z sekcja dla flasha i dla procka i leci. Dopiero potem mozesz wgrac odpowiednia wersje SW i spatchowac phona (jesli oczywiscie korzystasz z publicznych rpli).

pozdrawiam
  • #9 2846831
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Przepraszam za ta pomylke z imei telefon dziala ale wymienialem wtedy uema i flesha a o wgranie dlatego pytam bo mialem przypadek w 2600 ze sie nie zaprogramowal i pomyslalem ze cos morze zle robilem chodz programowalem ostatnio 6100 i poszlo bez problemu.Dlatego sie chcialem zapytac czy dobrze robie pozdrawiam i przepraszam za wprowadzenie w blad z imei.Temat moge uwazac za zamkniety bo kupilem uema zaprogramowalem i telefonik dzial dziekuja za pomoc i przepraszam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nokia 3100 po upadku uruchamia się, lecz wyłącza się po zgaśnięciu podświetlenia ekranu, również podczas ładowania. Problem nie ustępuje po wymianie UEM, procesora i wgraniu oprogramowania. Przyczyną może być niezgodność IMEI między UEM a flash pamięci, co powoduje aktywację watchdoga wyłączającego telefon po około 32 sekundach. Wymiana UEM na nowy i jego prawidłowe zaprogramowanie plikiem *.rpl z odpowiednią sekcją dla flasha i procesora jest konieczne. Po zaprogramowaniu UEM należy wgrać właściwą wersję oprogramowania i ewentualnie spatchować telefon. Proces programowania UEM powinien być wykonany pod Boxem UFS-3, a kolejność działań to najpierw zaprogramowanie UEM, potem wgranie oprogramowania. Wymiana i programowanie UEM rozwiązały problem w opisywanym przypadku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA