logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 po flashowaniu: niebieski ekran i wyłączanie po kilku sekundach

karol0012 24 Mar 2006 18:12 851 2
REKLAMA
  • #1 2452486
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam mały problem z nokią 3100 - telefon był martwy, po flaszu zaczął się włączać,ale pochodzi kilkanaście sekund po czym wykrzacza się( ginie obraz z lcd i jest tzw "niebieski ekran") i nie można się połączyć nawet ze 112 (zaraz po włączeniu fona można dzwonić i jest zasięg idealny). Telefonik jeszcze z tym "niebieskim lcd" podziała jeszcze trochę po czym się wyłącza...Wykąpany i wygrzany...Wgrany cały soft wraz z pm-em. Co może być z tym fonem? ma ktoś jakiś pomysł? UEM?
  • REKLAMA
  • #2 2452630
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Jeżeli wyłącza sie po 30s to ewidentnie skopany UEM.
  • #3 2453201
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Morgan.exe to chyba nie uem-bo różny jest czas jak się wyłącza..Podniosłem all - UPP, UEMa, Flasha, mjolnera i okazało się,że fon był czymś zalany i były zwarcia...Postawiłem nowe kule i układy postawiłem na płycie od nowa, fon po dociśnięciu wtyczki komunikuje się z UFS-em, (first boot OK) flashuje lecz wykrzacza się przy flaszowaniu content packaga (nie może zainicjować local mode pomimo mego włączania włącznikiem). Gdy flaszuje sam MCU i PPM przechodzi bez problemu ale się nie włącza...jakieś pomysły?

PS jak się włączał imei był poprawny
REKLAMA