logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech Z-2300 subwoofer – schemat podłączenia i opis pinów złącza 15-pinowego

adrian22 22 Lip 2006 14:53 3423 6
  • #1 2842035
    adrian22
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam mam takie pytanie poniewarz stałem się posiadaczem tego subwoofera ale nie mam do niego ani satelitek ale to nie problem ale i najważniejszego tego całego jakby to nazwać "wired remote to znaczy jest to taki pad na którym jest VOLUME, BASS, WYJśCIE NA SłUCHAWKI I NA SATELITKI jest to podłączane za pomocą wtyku jak do monitora 15 pin 3 rzędy. Potrzebuje jakiś schemacik co do czego jest może ktoś ma taki zestaw i może poratować zrysowanym schemacikiem??

POZDRAWIAM
    :cry:

Dodano po 3 [godziny] 5 [minuty]:

sorry ale tam wyjścia na satelity nie ma jest tylko wejście
  • #2 2842647
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Musisz otworzyć i asmemu prawdopodobnie popatrzeć co do czego jest wpięte - raczej logitech nie umieszcza nigdzie swoich projektów.

Tam zazwyczaj jest kilka mas i kilka wejść/wyjść.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 2842763
    adrian22
    Poziom 13  
    już mniej więcej doszedlem znalazłem włączanie i chyba 3 wejścia L+P i SUB ale jeszcze został potencjometr od basów ale nie wiem jak go wpiąć próbowałem i nic a jak podaje sygnał na wejścia to troszke szumi[/url]

Dodano po 59 [minuty]:

A może ma ktoś taki zestaw i mogłby jakoś pomóc np rozkręcić i zrysować lub foto chodzi tylko o ten śmieszny pad
    Załączniki:
    • Logitech Z-2300 subwoofer – schemat podłączenia i opis pinów złącza 15-pinowego logitech z 2300.JPG (19.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2843194
    adrian22
    Poziom 13  
    jeszcze jedno jeden kanał szumi jak zewre wej do masy cisza ale jak juz dam sygnał to szumi drugi kanał jest ok
  • #5 2867137
    adrian22
    Poziom 13  
    już rozgryzłem ten sprzet jeżeli ktoś ma problemy z tym modelem służe pomocą!!
  • #6 5846605
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 5846801
    adrian22
    Poziom 13  
    witam odnośnie tego jak podłączyć ten subwoofer sam bez pilota to fakt rozgryzłem ale nie pamietam już które piny są do czego napewno dwa z nich i to skrajne są do załączenia a reszta to tylko wejścia więc nie ma większego problemu. Nie posiadam płytki od niego ale jeżeli ktoś zrobi fotkę płytki od strony druku to wystarczy że spojrzę i podpowiem jak go załączyć a reszta to pikuś Jeżeli znajdzie się taka osoba co zrobi zdjęcie tej płytki w dość dobrej rozdzielczości to napewno napiszę. Temat ten założyłem chyba w 2006r więc wszystkie papiery na których miałem to rozrysowaneposzły w niepamięć Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematu podłączenia i opisu pinów 15-pinowego złącza pilota przewodowego do subwoofera Logitech Z-2300. Użytkownik posiada subwoofer bez satelitów i pilota, który ma potencjometry do regulacji głośności, basów oraz wyjścia na słuchawki i wejścia na satelity. Wskazano, że Logitech nie udostępnia oficjalnych schematów, więc konieczne jest rozebranie pilota i subwoofera w celu identyfikacji połączeń. Zidentyfikowano, że w złączu są piny masy, wejścia sygnałów L+P oraz subwoofera, a także piny do załączania urządzenia (dwa skrajne). Jeden z kanałów sygnałowych może szumieć, co można wyeliminować zwarciem do masy. Autor rozgryzł działanie pilota i subwoofera, ale nie posiada już oryginalnych schematów, oferuje pomoc przy analizie zdjęć płytek PCB wykonanych przez innych użytkowników. Podsumowując, podłączenie subwoofera bez pilota jest możliwe przez odpowiednie zidentyfikowanie i połączenie pinów złącza 15-pinowego, jednak wymaga to samodzielnej analizy sprzętu i ewentualnego wykonania zdjęć płytek drukowanych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA