logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony-Ericsson K300i miga po włączeniu – bootloader nie działa, flashowanie Tornado HWK

Tom@sz 25 Lip 2006 07:12 975 2
REKLAMA
  • #1 2848948
    Tom@sz
    Poziom 13  
    Witam, trafil do mnie z takim objawem, podobno wyłączył się i już tak zostało, przy próbie włączenia miga co 1s podświetlanie lcd. Próbowałem go postawić KZF , SemcTool, scrackowany Sonics, programy wykrywają telefon, zczytują CID(29 brown) gdy wyciągam i wkładam baterię, lecz przy próbie jakiegokolwiek odczytu lub zapisu do flasha występują problemy z bootloaderem. Dodam że posiadam tylko Tornado z HWK, czy jest szansa że go postawie tym boxem, ewentualnie zmodyfikowanym kabelkiem na com? Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki. Pozdr[/img]
  • REKLAMA
  • #2 2848987
    kubakuba77
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Witam, jeśli to CID29 to bez problemu powinienes go postawic SemcToolem i nawet zwyklym kablem od T28, na mrugający objaw bardzo często pamaga sama finalizacja telefonu (pod SemcTool Complete phone after flash) a jak nie to pełny flash pod CID29 R2AE033_CID29 Main+Fs+Finalize i musi zadzialać jesli to sprawa software.
    Możesz flashowac clientem da_vinci (Main+Fs) a finalizowac po tym Sonics

Pozdrawiam
    Kuba
  • #3 2850525
    Tom@sz
    Poziom 13  
    Wielkie dzięki za okzaną pomoc, spróbowałem kabelkiem na coma, w davinci wybralem recovery phone(zmieniło CID 29 na 36 brown), i teraz daje sie flashowac nawet UFS`em, samo finalize nie rozwiązało problemu. Probowałem wgrać main+fs Sonicsem przez UFS, main wgrywa się do końca a fs staje na 19% i wywala błąd:
    Err when get answer: worthless answer expect 0x89.
    Superblock not accepted.

Następnie w davinci sciągnołem pliki K300_MAIN_EU_EMEA_US_INDIA_R2AT003_CID36.DVT oraz K300_FS_EMEA1_R2AT003_CID36.DVT, podczas wgrywania efekt ten sam, main idzie ładnie a przy wgrywaniu fs zatrzymuje się na 20% i wywala błąd ''Last block flashing error'' ''Error: 0x005556''.
    Proszę o jakies sugestie bo już drugi dzień męcze ten telefon..
REKLAMA