logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP – jak pobrać i zainstalować aktualizacje offline bez dostępu do internetu

grzechura 25 Lip 2006 11:12 1123 6
REKLAMA
  • #1 2849361
    grzechura
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    mam komputer (windows XP) ktory nie jest podlaczony do sieci. mam zamiar zauktualizowac. Czy jest mozliwe, aby uruchomic jakas aplikacje, ktora sprawdzi stan aktualizacji, potem uruchomie ten sam program na kompie gdzie jest net, sciagne wszystkie brakujace aktualizacje i je zainstaluje na kompie bez neta?
  • REKLAMA
  • #2 2849398
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Jaki program chce kolega zauktualizować? Windows XP? Wystarczy wejść na stronę Microsoftu i pościągać potrzebne poprawki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2849452
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1685
    Polecam http://autopatcher.pol.pl/
    Mimo, że mogę aktualizowac online, to wolę w ten sposób. Nie musze za każdym razem ściągać tony poprawek.
    Michał
  • REKLAMA
  • #5 2849831
    grzechura
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    chyba oto mi chodzilo. Dzieki SP5IT i sgj

Ale troche nie rozumiem jak to dokladnie dziala: sciagam wszystkie aktualizacje jakie sa - plik wazy ok 200 MB. Instaluje aktualizacje. Za miesiac chce znow zaktualizowac system i co wtedy? sciagam znow te same aktualizacje + te co wyszyly w miedzy czasie? (czyli np 210 MB).
  • #6 2849860
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1685
    Autopatchera tylko uaktualnienie.
    W firmie jak mam kilka komputerów i każdy miałby ściągać poprawki online, to strasznie zamula sieć. A tak jeden plik i na wszystkie komputery się instaluje.
    Michał
  • REKLAMA
  • #7 2849910
    sgj
    Poziom 12  
    grzechura napisał:
    chyba oto mi chodzilo. Dzieki SP5IT i sgj

Ale troche nie rozumiem jak to dokladnie dziala: sciagam wszystkie aktualizacje jakie sa - plik wazy ok 200 MB. Instaluje aktualizacje. Za miesiac chce znow zaktualizowac system i co wtedy? sciagam znow te same aktualizacje + te co wyszyly w miedzy czasie? (czyli np 210 MB).

W przypadku WinSPatchera można sciągnąć tylko aktualizację pakietu i zaktualizować cały pakiet do nowszej wersji zawierającej nowe aktualizacje.

Normalnie jest tez wersja do szybkiej aktualizacji instalująca tylko aktualizacje wydane w danym miesiącu(w tym miesiacu tej wersji nie robilem).

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono możliwość aktualizacji systemu Windows XP na komputerze bez dostępu do internetu poprzez pobranie aktualizacji na innym komputerze z dostępem do sieci. Zalecane jest korzystanie z narzędzia Autopatcher, które umożliwia pobranie zbiorczego pakietu aktualizacji (ok. 200 MB) i instalację ich offline. Autopatcher pozwala na aktualizację wielu komputerów bez konieczności indywidualnego pobierania poprawek online, co jest korzystne w środowiskach firmowych. Istnieje także możliwość pobierania tylko aktualizacji wydanych w danym miesiącu, co ułatwia utrzymanie systemu na bieżąco bez konieczności pobierania całego pakietu za każdym razem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA