logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezpieczne paczki poprawek offline dla Windows: Autopatcher, WinSPatcher?

MES Mariusz 06 Mar 2007 23:34 1302 5
REKLAMA
  • #1 3651819
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Witam!

Ostatnio spotkałem się z następującymi pakietami:

Autopatcher oraz WinSPatcher

O ile Autopatcher wydaje się działać znakomicie, o tyle przy pobieraniu pakietu, np. tego firewall grzecznie informuje mnie, że próbuje się do mnie dobijać 'Application Hijacking'.

1. Cóż to za cudo i skąd wzięło się na stronie WinSPatcher'a?
    2. Znacie jeszcze jakieś paczki poprawek off-line?
  • REKLAMA
  • #2 3651890
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Jak się zarejestrujesz w M$ będą Ci przysyłać do domu wszelkie poprawki i "gratisy" do domu.
  • REKLAMA
  • #3 3651908
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    We wszelkich gazetkach z płytkami sa zawarte poprawki a jak wyżej kolo napisał masz online i w czym problem , ewentualnie z microsoftu pozgrywaj łatki na płyte i juz masz offline .

Co do komunikatu nie podałeś szczegółów ale pewnie nic groźnego a panikujesz .
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • REKLAMA
  • #4 3655399
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Jest też programik WUD (Windows Updates Downloader) zawierający aktualne linki umożliwiające ściągnięcie z witryny M$ poprawek w formie pliku *.exe do Windows XP/2000/2003, Office2003 dla posczególnych wersji językowych.
  • REKLAMA
  • #5 3656515
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Fajnie byłoby, gdyby producenci udostępniali w paczkach sterowniki np. do płyt głównych uszeregowane względem np. Socketu procesora. Jeżeli na co dzień pracuję z płytami wybranych producentów, załóżmy, że u swoich klientów, którzy są off-line, to ściągam sobie takie paczki na płytkę bądź płytki CD lub DVD i problem ze sterownikami miałbym z głowy.
  • #6 3670640
    sgj
    Poziom 12  
    ele mid napisał:

O ile Autopatcher wydaje się działać znakomicie, o tyle przy pobieraniu pakietu, np. tego firewall grzecznie informuje mnie, że próbuje się do mnie dobijać 'Application Hijacking'.

1. Cóż to za cudo i skąd wzięło się na stronie WinSPatcher'a?

Falszywy alarm. Prawdopodobnie przez sposob w jaki dziala pobieranie plików. Sprawdziłem to na kilku firewallach i nie ma zadnego komunikatu.
REKLAMA