logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45 - Błąd karty SIM nawet bez jej włożenia, co robić?

rinogsm 25 Lip 2006 13:49 1170 4
REKLAMA
  • #1 2849790
    rinogsm
    Poziom 12  
    Witam. Mam problem z slik'em mianowicie pokazuje błąd karty nawet gdy ona nie jest włożona prosiłbym o schemat lub poradę jeśli ktoś sie z tym spotkał.THX
  • REKLAMA
  • #2 2850064
    barmir
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    miałem kiedyś S35 i ten sam problem.
    problem leżał na styku czytnika SIM i płyty głównej.
    ponieważ był na gwarancji to gnębiłem serwis
    jak dobrze pamiętam to wymianili wszystko - oprócz obudowy - skończyło się na wyniamie na nowy.
    przypuszczam że problem jest ze stykiem pomiędzy modułami - więc sugerowałbym czyszczenie styków
  • REKLAMA
  • #3 2850558
    djpeterek
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Witam
    Niech kolega napisze którą karte czy sim czy karte pamięci w przeciągu 4 miesięcy przerobiłem 5 telefonów SL45 i każdy miał jakieś dziwne grymasy. Często problemy kumulowały wokół obudowy i styków trzeba rozłożyć i przeczyścić styki. Ale bywało że trzeba była od nowa softa wgrać przeważnie pomagało. Niech kolega spróbuje rozebrać telefon przeczyścić styki złożyć a jak to nie pomorze to będziemy myśleć dalej.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2852370
    grregor
    Poziom 12  
    Witam,

Z tymi SLkami to jest czasami dziwnie. Telefon mojego szfagra tez co jakis czas pokazuje błąd karty. Telefon rozbierałem, czyściłem, wyginałem styki. Najfajniejsze jest to że nie wiadomo o którą karte mu chodzi.
    Ale tak jak koledzy proponuje troszke styki odgiąć i lekko wyczyścić.
  • #5 2853314
    Volt
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Miałem podobnie z kartą mmc i po wgraniu nowszego softu było po problemie.
REKLAMA