logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative 5.1 – szeleszczenie dźwięku przy wysokiej głośności, wygłuszanie subwoofera i satelit

paradoox 27 Lip 2006 12:25 1204 6
REKLAMA
  • #1 2855459
    paradoox
    Poziom 2  
    Czy oplaca sie wygłuszyc te głosniki subefor i satelity bo jak dam na fula to szelesci trochu i co mozna z tym zrobic
  • REKLAMA
  • #2 2855485
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2855519
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Co masz na myśli wygłuszyć, pianką skrzynie wyłożyc?,
    podzielam ZwiazekRadziecki sprzedać i kupić stereo
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2860812
    bratek58
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Wyściel satelitki pianką lub wacikami, to co nieco pomoże.
  • #5 2860846
    Gilotyn@
    Poziom 30  
    Ocena: 15
    oczywiścioe że możesz satelitki równmież może wygłuszyć. Sub na to na ucho wytłum a w satelitki na tylna ścianke daj jakaś gabeczkę to poprawi dzwięk.
  • REKLAMA
  • #7 2863641
    Gilotyn@
    Poziom 30  
    Ocena: 15
    drewno to drewno. Ale jak ja robiłem lekki tuning pierdziawek plastikowych ( wygłuszenie i dałem wzmocnienie poprzez środek. to nie było to chociaż taki rezonansów i dzwięk był milszy ale nadal pierdziały i je wywaliłem :) ale fabryke zawsze mozna choć trochę ulepszyć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem szeleszczenia dźwięku w zestawie Creative 5.1 przy wysokiej głośności i pyta o sens wygłuszania subwoofera oraz satelit. W odpowiedziach sugeruje się, że subwoofer nie jest wysokiej jakości i można rozważyć jego wymianę na lepszy system stereo. Wygłuszanie satelit i subwoofera pianką, gabeczką lub wacikami może częściowo poprawić jakość dźwięku, redukując rezonanse i szumy. Proponowane są także drewniane obudowy profilowane typu BR, które poprawiają akustykę. Jednakże całkowite wyeliminowanie problemu w tanim zestawie jest trudne, a tuning plastikowych obudów daje jedynie umiarkowane efekty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA