logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować GuardX z centralą Integra 64? Problem z uruchomieniem programu

jjjanek 28 Lip 2006 22:47 9907 6
  • #1 2860267
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam potrzebuje pomocy przy podłączeniu i skonfigurowaniu programu, GuardX w centrali integra 64 właśnie ją założyłem i jestem pod wielkim wrażeniem dodam, że jestem amatorem centrala odpaliła mi bez najmniejszych problemów do tego użyłem programu dload przy pomocy, którego konfigurowałem, ale mam problem, jeśli chce uruchomi GUARDX, ponieważ JAK GO URUCHAMIAM ROBIE TAK
    1 WYBIERAM COM
    2TWORZE NOWY SYSTEM NP. DOM
    3 WCHODZĘ W KONFIGURACJE WPISUJE IDENTYFIKATOR CENTRALI (IDENT. INTEGRA)
    4 WPISUJE HASŁO 1111 I nic program nie rusza, jeżeli możecie doradzacie mi, co robie źle dodam, że w trybie serwisowym poustawiałem obsługa guard może źle podaje hasło do programu?
  • Pomocny post
    #2 2860278
    jarek1
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Podłączyłeś się do klawiatury LCD a nie do płyty?
  • #3 2860401
    jjjanek
    Poziom 18  
    Jestem podłączony do płyty centrali przewodem program dload działa (a hasło ) jakie wpisac podczas uruchamiania guardx

Chciałem prosić jeszcze o jedną radę jak ustawić by w manipulatorze na bieżąco pokazywał mi Np. naruszone wejście, bo jak do tej pory pokazuje mi datę oraz godzinę i jedną kropkę w ca 10 pokazywał mi naruszenie Np. salon a gdy zazbrojłem to pokazywał system czuwa pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 2861386
    SMDmaniak
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Program GuardX współpracuje z centralą alarmową INTEGRA za pośrednictwem łącza RS-232 manipulatora LCD centrali alarmowej
    (nie jest możliwa łączność z portem RS-232 płyty głównej centrali).

Każdy manipulator LCD podłączony do centrali może współpracować z programem GuardX (o ile zostanie załączona opcja komunikacji po RS-232 dla takiego manipulatora). Użytkowanie programu GuardX, także równoczesne z wielu komputerów podłączonych do manipulatorów LCD, w żaden sposób nie koliduje z normalną pracą centrali.

Ustawienia manipulatora LCD:
    Pokazuj naruszenia wejść – załączenie opcji powoduje, że dla wejść sygnalizujących „gong” w manipulatorze będzie także pokazywana ich nazwa.
  • #5 2862367
    jjjanek
    Poziom 18  
    SMDmaniak dziękuje bardzo za podpowiedź dotycząca programu guardx w tej chwili biorę się za ustawienia manipulatora według twoich wskazówek jak coś to będe pisał pozdrawiam :D

SMDmaniak napisał:

Ustawienia manipulatora LCD:
    Pokazuj naruszenia wejść – załączenie opcji powoduje, że dla wejść sygnalizujących „gong” w manipulatorze będzie także pokazywana ich nazwa.

Przetestowałem przy zalączonym gongu wejścia pokazuje bez problemu ale nie pasuje mi ten dzwięk czy da się go wyłączyć by pokazywał tylko nazwę pokoju bez dzwięku? i zauważyłem jeszcze jedną żecz jak mam gong wyłączony to na manipulatorze w komputerze wyświetla mi nazwe pokoju jak jest ruch i o to mi chodzi zaś w manipulatorze na scianie nie pokazuje mi naruszenia tylko kropkę poniżej 1 tak jakby strefe cały czas
  • Pomocny post
    #6 2862656
    SMDmaniak
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    1. Sygnalizuje gong z wejść - wybór wejść, których naruszenie będzie sygnalizowane dźwiękiem w manipulatorze.

2.Pokazuj naruszenia wejść – załączenia opcji powoduje, że dla wejść sygnalizujących „gong” w manipulatorze będzie także pokazywana ich nazwa.

3.Nacisnac klawisz [8] przez 3 sek. aby wylaczyc dzwiek.
  • #7 2862748
    jjjanek
    Poziom 18  
    dziękuje działa wszystko

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył konfiguracji programu GuardX z centralą alarmową Integra 64. Program GuardX wymaga połączenia przez łącze RS-232 manipulatora LCD centrali, a nie bezpośrednio z portem RS-232 płyty głównej. Aby program działał poprawnie, należy podłączyć się do manipulatora LCD i włączyć w centrali opcję komunikacji RS-232 dla tego manipulatora. W konfiguracji GuardX wpisuje się identyfikator centrali oraz hasło (domyślnie 1111). Dodatkowo, aby na manipulatorze na bieżąco wyświetlały się naruszenia wejść, należy w ustawieniach manipulatora aktywować opcję „Pokazuj naruszenia wejść”. Sygnalizację dźwiękową (gong) można wyłączyć, przytrzymując klawisz [8] przez 3 sekundy, co pozwala na wyświetlanie tylko nazwy naruszonego wejścia bez dźwięku. Program GuardX może być używany równocześnie na wielu komputerach podłączonych do manipulatorów LCD bez kolizji z normalną pracą centrali.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA