logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6630 nie uruchamia się po instalacji oprogramowania - co robić?

MuchaJO 31 Lip 2006 18:28 1335 7
REKLAMA
  • #1 2867448
    MuchaJO
    Poziom 11  
    Witam
    Mam od pewnego czasu nokie 6630.Telefon ma simlocka wiec używałem go jako aparatu,odtwarzacza itp. mając nadzieje ze w końcu ruszy sie coś w związku z simlockiem...Wczoraj wgrywałem no niej troszke softu,pare gier.antyvirka i jakies pierdoły.Wszystko chodziło wporzadku do czasu gdy nie wyłączyłem telefonu...teraz włancza sie tyllko logo noki po chwili gasnie i tak w kółko :/
    Podświetlanie jest włączone cały czas.Nie mam pojęcia co jest tego przyczyna.Czy istnieje możliwość że jest za mało miejsca na c aby uruchomił sie system???Programy instalowałem na fonie bo nie miąłem akurat mmc...
    Można jakoś wyczyścic pamiec??Nie posiadam zadnego boxa wiec fleszowanie nie wchodzi w gre.mam tylko zwykły dku2 na usb...

Prosze o pomoc lub chociarz jakies wskazówki
  • REKLAMA
  • #2 2867475
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    *#7070# Reset telefonu
    *#7470# Hard reset
    *#7370# całkowity reset, przywrócenie ustawień fabrycznych, czyli tak jak po kupnie
    *#2820# adres Bt swojego telefonu
    najlepiej zrób hard reset
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2867514
    MuchaJO
    Poziom 11  
    jednak lipa te kody nie wchodza w tym momencie (logo noki) :/ czy ten telefon da sie odpalic w innym trybie??np tak jak 6600 lub motke a925(np przez kombinacje paru klawiszy??
  • REKLAMA
  • #4 2867538
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Jak cały czas będzie wisiał na napisie Nokia to pozostaje Ci zmiana softu. Koszt urządzenia do zmiany softu to około 500 pln a taka robota w serwisie/komisie 30 - 40 pln.

POZDRAWIAM.
    P.S Chyba, że masz sprzęt to powiemy Ci co i jak robić.
  • #5 2867581
    MuchaJO
    Poziom 11  
    tak jak mówiłem w tym momencie mam tylko kabelek :/ spróbuje załatwic jakiegos boxa ale to raczej nie bedzie szybko kupowac nie chce narazie bo narazie nie wiem zbyt wiele na ten temat nie wiem czy sie to opłaca bo żadnego serwisu nie mam zamiaru otwierac :P nie da sie tego zrobic rzadnym programem przez kompa??Nie mam w tym zbyt wielkiego doświadczenia wcześniej robiłem tylko z motką a925 i kabelek wystarczał...
    włączyłem telefon jeszcze raz i dalej to samo "NoKIA" pojawia sie i znika :(
  • REKLAMA
  • #6 2867769
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Bez boxa nic nie zrobisz :( więc polecam serwis, bo nawet mając jakiś sprzet potrzeba jeszcze sporo wiedzy bo BB5 to już inna liga niż np. DCT3 do której wystarczy kabelek.
    pozdr
  • #7 2868120
    SQ6JFQ
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam. Sprobuj jednoczesnie trzymac [*] + [symbol ziel.sluchawki] + [3]. Powinno zadzialac albo w momencie wlaczenia trzymaj [symbol olówka] w obu przypadkach powinno nastartowac bez symbianu z mozliwoscia recznego oproznienia pamieci ktora prawdopodobnie jest natyle przepelniona ze nie moze nastartowac symbian i klęka.
  • #8 2868937
    MuchaJO
    Poziom 11  
    DZIAłA :D:D:D
    Dzieki wielkie wszystkim!! A szczególnie SQ6JFQ za ten patent bo to przez niego zadziałało.Jeszcze raz dzieki
    POZDRAWIAM

Ps. Mam zamykac ten temat czy nie??

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6630 po instalacji dodatkowego oprogramowania i wyłączeniu telefonu nie uruchamia się poprawnie – zatrzymuje się na logo Nokia i restartuje w pętli. Problem może wynikać z przepełnionej pamięci telefonu, co uniemożliwia start systemu Symbian. Próby resetów za pomocą kodów serwisowych (*#7070#, *#7470#, *#7370#) nie powiodły się, ponieważ telefon nie przechodził dalej niż logo. Bez specjalistycznego sprzętu (boxa serwisowego) nie jest możliwe przeprowadzenie pełnego flashowania urządzenia, a kabel DKU-2 na USB nie wystarcza do naprawy. Użytkownik otrzymał wskazówkę, aby uruchomić telefon w trybie bez Symbiana, trzymając jednocześnie klawisze [*] + [3] podczas włączania, co umożliwiło ręczne opróżnienie pamięci i przywrócenie funkcjonalności telefonu. Wskazano, że serwis lub box serwisowy są zwykle potrzebne do naprawy softu w modelach BB5, takich jak Nokia 6630, gdy standardowe metody zawiodą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA