logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6630 zawiesza się na logo startowym – telefon nie przechodzi do systemu

alien99 23 Lut 2007 15:32 1359 8
REKLAMA
  • #1 3607695
    alien99
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Witam!
    kumpel ma nokie 6630 i jak sie ją włacza to wyskakuje napis nokia i dalej sie nie uruchami?co moze być tego powodem?Pozdro

Zbyt skąpy temat wiadomości.Proszę poprawić.FranekDolas
  • REKLAMA
  • #2 3607710
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    prawdopodbnie potrzebuje nowego oprogramowanie - zalecam udanie się do dobrego serwisu celem aktualizacji oprogramowania -powinno pomóc.

pozdrawiam

gr8jaro
  • REKLAMA
  • #3 3607741
    alien99
    Poziom 24  
    a może to być przyczyna czegoś innego jak softu?Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 3607802
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2090
    Prawdopodobnie będzie to soft ale żeby się przekonać to trzeba go wgrać. Teraz to jest tylko gdybanie co może być.
    pozdr
  • #5 3607842
    urnal
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    moze pomoże format symbiana :) aby go zrobic musisz jednocześnie wcisnąć *, #,3 i power
  • #6 3607855
    alien99
    Poziom 24  
    ciężko mi powiedzieć co było przyczyną wyświetlanie sie tego napisu zapytam kolegi i dam znać.tylko problem w tym że ja mam tylko tornado bez hwk więc i tak chyba nic nie zrobie:(Jaki moze być maks. koszt tej naprawy?
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #7 3608758
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam Tak jak kolega Tino2003 słusznie zauważył, na razie to tylko gdybanie, nie przekonasz sie dopuki ktoś nie wgra softu i zobaczy sie jaka wtedy będzie reakcja .... Co do ceny to może ona być zróżnicowana w zależności od regionu i dowolnego widzimisię serwisanta, w Szczecinie zapłaciłbyś maksymalnie do 100 pln ale i za to nie mogę ręczyć głową, więc nie bierz tego jako wykładnik ceny.

Pozdrawiam

gr8jaro
  • #8 3610411
    alien99
    Poziom 24  
    Dzisiaj będe miał ten tel. w ręce także postaram sie wtedy napisać cos więcej o nim.
  • #9 3615741
    alien99
    Poziom 24  
    witam!
    Telefon po pełnym flashu wstał tyle ze włącza sie podświetlenie i dalej wyskakuje napis contact retailer czy coś takiego na polski "uruchomienie tel. niemożliwe skontaktuj się ze sprzedawcą" gość powiedział że trzeba wgrac jakieś certyfikaty gdyż tel. ma teraz locka na wszystkie sieci.Mam pytanie o co chodzi z tymi certyfikatami?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nokia 6630 zawiesza się na logo startowym i nie przechodzi do systemu operacyjnego. Najczęstszą przyczyną jest uszkodzone lub nieaktualne oprogramowanie (soft), które wymaga ponownego wgrania lub aktualizacji w serwisie. Proponowane rozwiązania obejmują pełny flash telefonu oraz format systemu Symbian poprzez jednoczesne naciśnięcie klawiszy *, #, 3 i power. Po pełnym flashu pojawia się komunikat „contact retailer” wskazujący na blokadę SIM (lock na wszystkie sieci), co wymaga wgrania odpowiednich certyfikatów odblokowujących telefon. Koszt naprawy i aktualizacji oprogramowania może się różnić w zależności od serwisu i regionu, orientacyjnie do około 100 PLN. Bez specjalistycznego sprzętu (np. HWK) samodzielna naprawa jest utrudniona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA