logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sharp Cd-S360 - uszkodzony wzmacniacz po zwarciu, jak naprawić?

G@wel 23 Cze 2003 19:52 2469 5
REKLAMA
  • #1 260964
    G@wel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    WitQM. mam wieze Sharp Cd-S360 i duzy problem. Brat cos sie bawil nia.. i wkladal palucy tak gdzie nietrzeba, no i chyba gdzies zrobil zwarcie i spalil wzmacniacz. Wydaje mi sie tak dlatego, bo gdy jest wlacozna i dam ja na caly regulator, to slychac ja.. ale bardzo cichutko, jakby dzwiek lecial tylko z przdwzmacniacza:( Ma ktos jakis schamat do tego grata?? Ma ktos jakis pmysl co mogla w neij pasc, i ile by mniej wiecej kosztowala naprawa w serwisie/ewentualnie samemu jeszcze sie pobawie.. ale niewiem od czego zaczac. Bede wdzieczny za kazde sugestie.

Pozdrawiam G@wel
  • REKLAMA
  • #2 261318
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Sprawdź przełącznik żródła sygnału.
    Sprawdź czy jakaś kostka łącząca nie wypadła.
    Sprawdź czy koncówka mocy ma zasilanie, lub czy za mocno sie nie grzeje zaraz po włączeniu.
    Mozesz jeszcze sprawdzić koncówkę przykładająć do kolejnych nóg układu wkrętak, jezeli jest dobra powinna głośno robić brrrrum :)
  • REKLAMA
  • #3 261361
    ufol
    Poziom 23  
    Ocena: 13
    :arrow: Lukalago: Z tym wkrętakiem to nie jest najlepszy pomysł!!!
    :arrow: G@wel: Z tego co napisałeś wnioskuję że wzmacniacz mocy jest sprawny. Nie znam tego sprzętu ale myślę że powinieneś sprawdzić połączenia/złącza między modułami (rozumiem że jest to sprzęt typu mini wieża) oraz jakość połączeń lutowanych (zimne luty).
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 261727
    G@wel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    OK. Sprawdzilem wrkretaiem:D fakt, bylem po kilku piwach:D bo inaczej bym sie bal:D no ijak przyllozylem wkretach, to trzaskalo:D wiec co mogla pojsc??
  • REKLAMA
  • #5 358224
    etchie
    Poziom 2  
    I am looking for schematics of Sharp CD-S360. Can you help me please ?
  • #6 358607
    KB
    Poziom 25  
    Ocena: 63
    :arrow: to etchie
    you change subject!
REKLAMA