logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OPTIVIEW 15LX92 – obraz zanika po nagrzaniu, przekaźnik RLP01 cyklicznie klika

jozele 01 Sie 2006 16:50 924 3
REKLAMA
  • #1 2870383
    jozele
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    w tym monitorze po nagrzaniu po kilku godzinach znika obraz (jest ciemny obraz) i po chwili pojawia się,pózniej po kilkunastu minutach tak
    znika częsciej.Chyba nie ma zimnych lutów(nie reaguje na opukiwania),nie słychać iskrzeń przy kinoskopie .Sł;ychać wtedy tylko klikający przekaznik RLP01.Co może być przyczyną wyłąćzeń i pononownych włączeń tego przekaznika który zasila napięcie.Może ktoś zna ten monitor nie mam schematu Tadeusz
  • REKLAMA
  • #2 2870573
    kysu
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Sa 2 wyjscia : albo monitor na smietnik i po klopocie... albo zalozyc radiator na mikroprocesorze + wiatrak i jeszcze podziala przez jakis czas... (nie oplaca sie wymieniac procka gdyz jest zbyt drogi...) to klasyczne uszkodzenie tych monitorow. Mozna tez podwyzszyc napiecie zasilania procka o 0,6V modyfikujac stabilizator 5V ktory go zasila --> w wielu podobnych przypadkach pomoglo... szkoda ze tylko na jakis czas. PozdrUFki.
  • REKLAMA
  • #3 2872641
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    20zł za procek to nie jest zabójcza cena.
    Jeśli kineskop świecił dobrze, to warto zaiwestować.
    Na allegro można kupić używaną 15-tkę za 50-70zł, nigdy jednak nie wiadomo na jaki stan monitora trafimy.
  • #4 2872747
    jozele
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    oczysciłem WT60P1 z kurzu ,przedmuchałem powietrzem okolice
    procka, narazie od 4 godzin nie wyłącza się
    Tadek
REKLAMA