logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OPEL Calibra – działanie i regulacja szyberdachu, pozycje, krańcówki, mechanizm

Hannibal 01 Sie 2006 21:38 3313 2
REKLAMA
  • #1 2871221
    Hannibal
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam.
    Problem jak w temacie - OPEL CALIBRA szyberdach.
    Jako, ze przerabiam to po raz pierwszy, pojawilo sie kilka niejasnosci ;)
    Jak ten szyberdach w ogole powinien dzialac (niestety nie dzialal dobrze od poczatku i nawet nie wiem jak to powinno chodzic).?Wg moich domyslow powinno byc tak:
    szyberdach zamkniety, naciskam przycisk i szyber dochodzi do pozycji "uchylony", po czym zatrzymuje sie. puszczam przycisk, naciskam ponownie i szyber utwiera sie do samego konca, po czym sam sie zatrzymuje w pozycji "otwarty". W drodze "powrotnej" chyba znow mamy przystanek w pozycji "uchylony" po czym szyberdach sam zatrzymuje sie w pozycji "zamkniety". po wstepnych ogledzinach (bardzo krotkich) doszedlem, ze jest tam takie koleczko wraz ze swego rodzaju krancowka, sluzace chyba tylko do zatrzymywania w pozycji "uchylony". gdzie wiec i czy w ogole znajduja sie krancowki do zatrzymania dachu w pozycjach "otwarty" i "zamkniety" ?
    Mam rowniez problem z przeskakujacymi jakimis trybami sluzacymi do wyciagania linek, ale precyzyjniejsze pytania bede mogl zadac jutro, po dokladniejszych ogledzinach.

Dziekuje za wszystkie ewentualne podpowiedzi i pozdrawiam majac nadzieje, ze temat keidys przyda sie potomnym .............. Jacek
  • REKLAMA
  • #2 2871679
    krypel2
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    masz mianowicie taki problem musisz odkręcić silniczek nacisnąć guzik zamknięcia silnik dojdzie do trybu zamkniętego i sam się wyłączy bo on ma w środku krancuwki i oczywiście ustawiasz szyber dach w pozycji zamkniętej zakręć silniczek i wszystko chodzi elegancko
  • #3 5525438
    Intruz013
    Poziom 2  
    witam
    mam pytanie bo cos nie moge sobie poradzić z ustawieniem,po wykręceniu silniczek zatrzymuje sie u mnie tylko w opcji otwierania, podczas zamykania silniczek szyberdachu pracuje non stop i poprzez to nie moge go ustawić co sie wiąże z przeskakiwaniem jakis trybów po zamontowaniu
REKLAMA