logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor Packard Bell 17 - problem z rozszerzającym się obrazem po naprawie

vanadium 01 Sie 2006 21:42 1141 3
  • #1 2871230
    vanadium
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam zanim dalem monitor do naprawy mialem klopot odkad zakupilem polegajacy na zbyt szerokim ekranie czyli poziomo widac bylo wszystko oprucz paska start z lewej strony w windowsie oraz zegara. dalem do naprawy twierdzil ze wymienil tranzystor odhylania poziomego git dziala ale do 10 sekund jak ustawie OSD i rozszerze ekran po chwili rozszerzy sie na maxa i nie da sie w OSD z węzyć jak wylacze i wlacze moniotr to obraz jest zwezony ktory musze rozszerzac ale pochwili znow sie rozszerzy za bardzo ze niewudac paska star i zeara i niektorych ikon od rozdzielczosci 800x600 w zwyz i byle jakim odswierzaniu od 60hz w gore sie psuje obecnie mam 640x480 i 60hz i działa poprawnie nic sie nierozszerza i jest git tylko ikona zajmuje 4cm na ekranie wszystko jest wielki i oczy bolą a jak zwiekszam odswierzanie na 640x480 to znow obraz sie rozszerza na maxa i OSD niefunkcjonuje przynajmniej niektrore opcje takie jak rozszerzanie i zwezanie w poziome trapezione i pincusion czyli wygladzanie bokow naprwa kosztowala 100zł a sprzet dalej nie funkcjonuje jak nalezy prosze o wskazowki lub wsparcie oraz pomoc ktorej mi brakuje ;) z gory dziekuje Pozdrawiam wszystkich
  • #2 2872577
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    mysle że osoba która to naprawiała nie miała pojęcia co robi .Ja osobiścier skupiłbym sie na ukladacz zminy częstotliwościbo tam tkwi przyczyna .jeśli pracuje ci poprawnie na małej częstotliwości tylko zaczyna się problem na większych to układ zmiany pracy częstotliwopssci posiada problem
  • #3 2872617
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Próbowałem przeczytać dwa razy i nie udało mi się dotrzeć do końca... :( Czy kolega słyszał kiedyś o ortografii i interpunkcji?
    Inna sprawa, to brak modelu monitora oraz info o pomiarach, które wykonałeś. Tu nie ma wróżek!

Pozdrawiam.
  • #4 2872973
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Fakt.
    Pierwsze co bym zrobił to poprawiłbym luty w odchylaniu i "drabince" - bo objaw działa na wstrząsy.
    Pozdrawiam.
REKLAMA