logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus 1.8 TDCI – dlaczego serwis pyta o dwa kluczyki przy wymianie synchro?

diesel5857 02 Sie 2006 07:50 2193 4
REKLAMA
  • #1 2872066
    diesel5857
    Poziom 21  
    Ocena: 185
    witam
    mam focusa 1.8 TDCI z wywalonym immo ( dioda miga po ACC)
    klijent jechał z rozwalonym alternatorem i zmieniał tylko aku po drodze z Holandu a dwa dni po tym upa
    ja nic nie zrobię z fordem więc dzownię do serwice i pytam ile
    a oni synchro niecałe 200pln ale czy są dwa klucze bo jak nie to trzeba dorobić i klucz 400pln + synchro 200pln

dlaczego seris forda pyta czy są dwa kluczyki i po co potrzebne są dwa

naciąganie czy co ?
  • REKLAMA
  • #2 2873351
    marek1977
    Poziom 33  
    Ocena: 709
    nie naciągają tylko do nowszych fordów potrzebne są dwa klucze bo nie bedzie można skończyć programowania PATSa. W starszych modelach wystepowały 3 klucze z czego jeden był czerwony jako matka. Zeby można było zaprogramować kolejne klucze potrzebny był ten czerwony. Kolor był tylko po to żeby w razie potrzeby nie zastanawiać sie który to matka. Ale to przeszłość. Teraz muszą być dwa, i Ty właśnie potrzebujesz dorobić drugi kluczyk.
    Można kupić podróbki, i dociąć kluczyk w dowolnym punkcie dorabiania kluczyków. Co do dociecia to jestem za. koszt około 50 zł za dociecie. Klucze sa grawerowane wiec dlatego taka cena. Co do jakości kluczy nieoryginalnych - nie mam zaufania. Ford wie co robi.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2873687
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2873776
    marek1977
    Poziom 33  
    Ocena: 709
    Dlatego najlepiej jest udać sie do serwisu, podłączyć kompa i zdiagnozować. Ale mimo to drugi kluczyk raczej sie przydaje :) Co bedzie jesli wyjedziesz na wakacje i zgubisz ten jeden jedyny? A tak zawsze rodzina może przysłać zapasowy :) Bardzo możliwe że PATS po prostu zgubił kody kluczy. A co do podróbek..... no cóż. Sama nazwa wskazuje - PODRÓBKA.
  • #5 2875350
    diesel5857
    Poziom 21  
    Ocena: 185
    elektrit napisał:
    A Silca nie robi czasem podróbek?
    Zresztą nie wiadomo czy to wina kluczy,nie diagnozowałes PATS?

niestety w samochodach ford mogę tylko silnik ABS i AIRBAG więc nie za wiele

dzięki wszystkim za wyjaśnienie
    poz.PIOTR
REKLAMA