logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem myX5-2: Zanik zasięgu przy wygaszaczu i problemy z kamerą - co robić?

leon.euro 04 Sie 2006 15:43 990 7
REKLAMA
  • #1 2880010
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    powiedzcie mi ostatania plaga lekka sagem myx5 -2 wersja podczas jak wchodzi w wygaszacz zasieg znika do zera kompletnie jak jest wygaszacz to tak jakby telefon byl wylaczony...

taki sam model inny telefon ma za to jazdy z kamera brak podgladu...

czy ktos co ma na te telefony??? bo nigdzie ani pol serwisowki;/
    to nie tylko moj problem bo paru znajomych ma te same przypadki czy ktos sobie z tym jakos poradzil??

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #2 2880126
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Bardzo ciężki temat i z tego co wiem i czytałem to nikt jeszcze nie znalazł patentu na ten wygaszacz. Jednemu klientowi wymieniłem baterię i telefon się uspokoił ale w kilku innych przypadkach nic to nie pomogło, nowy flash tez nie naprawia tej usterki.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2880198
    leon.euro
    Spec od GSM
    no wlasnie juz kombinuje jak moge ale powoli rece opadaja;/

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #4 2880243
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    o sciane go, o sciane ... terapia szokowo-wstrzasowa niekiedy pomaga ... rzadko ale jednak :P
  • #5 2880478
    leon.euro
    Spec od GSM
    czyli co generalnie mozna sobie to w buty wsadzic i byc wyzszym??

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #6 2885579
    zoltos
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Mialem taki przypadek, o dziwo pomogla wymiana zlacza systemowego na nowe - nieuzywane, wyjmij u siebie i sprawdz jak zachowuje sie bez zlacza systemowego.

Pozdrawiam, zoltos
  • #7 2887503
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Z tego co się dowiedziełem bo też przerabiałem temat dokładnie z x5-2 to płyty jakoś dziwnie lecą (do wymiany).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z telefonem Sagem myX5-2, polegający na całkowitym zaniku zasięgu podczas aktywnego wygaszacza ekranu, co powoduje, że urządzenie zachowuje się jak wyłączone. Dodatkowo, inny egzemplarz tego modelu ma problemy z kamerą, brak podglądu obrazu. Próby rozwiązania problemu obejmowały wymianę baterii, nowy flash, które nie przyniosły efektu. Jeden z przypadków został częściowo rozwiązany przez wymianę złącza systemowego na nowe, nieużywane, co poprawiło działanie telefonu bez złącza. Inne sugestie wskazują na konieczność wymiany płyty głównej, gdyż usterka może mieć różne przyczyny i nie jest jednoznaczna. Ogólnie problem jest trudny do naprawy i nie ma jednej uniwersalnej metody serwisowej dostępnej na rynku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA