logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DVR-440H-S: Czyta napisy txt z polskimi znakami? Jak podłączyć do Technics SC-EH750?

datalux1 05 Sie 2006 10:55 1374 0
REKLAMA
  • #1 2882450
    datalux1
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Chce kupić stacjonarną nagrywarkę DVD z twardym dyskiem 80 GB, gdyż magnetowid VHS zepsuł się i nie opłaca się go naprawiać. Wnęka w szafce gdzie stoi magnetowid ma szerokość 430 mm. Dlatego poszukuje modeli które mają szerokość mniejszą niż 430 mm. Krytetium te spełniają nagrywarki Pioneer. Znalazłem model Pioneer DVR-440H-S. Mam teraz parę pytań:

1. Wiem, że model ten czyta Divx. Nie mam pojęcia czy czyta on napisy txt w języku polskim z "ogonkami"?

2. Z tyłu wyjście 6-kanałowe jest na złaczu cyfrowym coaxial lub optycznym a ja mam starszą wieżę gdzie mam tylko jedynie wejście analogowe (6 wejść cinch). Moja wieża to Technics SC-EH750. Czy można dokupić dekoder Dolby Digital który przełoży dźwięk cyfrowy z coaxial na analogowy, bym mógł go podłączyć do wieży i ile by kosztował?

3. Jak ten Pioneer DVR-440H-S sprawuje się, bo chce zgrać kasety VHS na płyty DVD? Czy można nagrywać z programatorem z kanałów telewizyjnych? Jak wygląda sprawa edycji wideo nagranych materiałów np. na dysku twardym? Czy da radę nagrywać jednocześnie z dwóch kanałów w jednym czasie (jeden na twardy dysk, a drugi na płytę)?

4. Za ok. 8 lat ma wejść telewizja cyfrowa naziemna i ta nagrywarka posiadając tuner analogowy nie będzie tej telewizji odbierała. Nie wiem czy wstrzymać się z zakupem aż do pojawienia się telewizji cyfrowej czy nie bo stary magnetowid rozleciał się i bardzo potrzebuje nagrywać coś z telewizji jak mnie nie ma w domu.
    Ta nagrywarka kosztuje gdzieś ok. 1600 zł.

5. Czy są jeszcze nagrywarki innych producentów które mają szerokość mniejszą niż 430 mm?

6. Czy w tym Pioneerze jest polskie menu?
  • REKLAMA
REKLAMA