logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MV-600 - poziome pasy na ekranie podczas nagrywania, co robić?

abba 05 Sie 2006 18:05 2076 5
REKLAMA
  • #1 2883673
    abba
    Poziom 11  
    Posiadam kamerę Canon-600.Od jakiegoś czasu po włączeniu na nagrywanie na ekranie pojawiają się zakłócenia w postaci poziomych pasów (ale nie za każdym razem). Podczas odtwarzania wszystko jest OK.Dlaczego tak się dzieje?Pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 2884595
    kjn6000
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Wydaje mi się że nikt gotowej odpowiedzi nie udzieli.
    Ja bym się zabrał od sprawdzenia czy kamera nie została uszkodzona mechanicznie, nie spadła nie ma piachu wody, pęknięc na obudowie. Jeśli coś takiego by było to należałoby ją rozkręcić i sprawdzać wszystkie elementy, dociskać suszyć czyścić.
    Tak czy inaczej to mozna sprawdzić czy któraś z tasiemek nie ma słabego połączenia. Należy nimi ruszać i sprawdzać czy pasów jest więcej czy mniej.
    Słyszałem też że często uszkadzają się przetworniki ccd.
    Najlepiej skontaktować się z serwisem. Jak nie zechcą robić albo zechcą majatek to wówczas dopiero warto samemu działać.
  • REKLAMA
  • #3 2884967
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    Oczywiście to początki umierania przetwornika CCD(ICX281)na 100%.Reszta należy do ciebie.
  • REKLAMA
  • #4 2885726
    abba
    Poziom 11  
    Przeczytałem,że to jakiś bubel firmy Sony,i że można to bezpłatnie wymienić na nowy (przetwornik).Czy to prawda, i gdzie to można załatwić?Wie ktoś?
  • REKLAMA
  • #5 2910406
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    To prawda.
  • #6 2913563
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Jeśli to przetwornik to zakłócenia widoczne na ekranie w trakcie zapisu muszą być też widoczne na tym materiale przy odtwarzaniu. Przetwornik można wymienić bezpłatnie nawet po gwarancji, ale lepiej upewnić się na ich stronie internetowej lub telefonicznie co do konkretnego modelu. Wymiany przetwornika można dokonać w autoryzowanym serwisie. Canon to nie Sony i lepiej traktują klienta. Jeśli w sprzęcie będą ślady demontażu, wody lub piasku to możesz zapomnieć o bezpłatnej naprawie.
REKLAMA