logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG B2050 - poszukiwany kompletny soft v.102 (Code Data i Alchemy)

arczi114 05 Sie 2006 20:34 1429 6
REKLAMA
  • #1 2884121
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    Witam, objawy takie ze fon jest martwy, po podłaczeniu ładowarki co jakis czas zapali sie lampka ładowania i tyle, przypuszczalnie soft, wgrywałem naprawczego i fulla, ale nadal trup, potrzebuje (najlepiej w wersji v.102), kompletnego czyli Code Data i Alchemy, mój adres-arczi114(_at_)op.pl, z góry dzieki za wszelka pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2885348
    arczi114
    Poziom 28  
    No-BONO- wszystko byłoby fajnie,gdyby nie to -użyj -szukaj, nieładnie, zasysałem te pliki to jest full flash juz wczesniej przed załozeniem tego tematu wrzucałem do fona, zazwyczaj przed takimi zapytaniami sam staram sie znalezc rozwiazanie, niestety, nie pomaga, na dostepnych mi stronach z softem LG tez nie ma , nie wiem ,czy to moze na pewno uszkodzenie softowe..choc kumpel twierdzi ze wyłaczył mu sie telefon podczas właczenia gry w fonie,objaw tez zreszta tak jak w temacie z linku ,który zapodałes, tel. miał softa v.102, moze ma ktos sprawdzonego naprawczego softa pod Vygisa ?Ten soft z podanego linku jest w calosci , nie wiem,czy to cos zmienia,bo np. seria C... aby postawic uwalonego softowo fona- trzeba wlasnie wrzucic Code Data i Alchemy..,moze tu tez tak trzeba...
  • REKLAMA
  • #4 2885382
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    arczi jutro jak bede w pracy to zacigne ci z supportu vygisa tylko odezwij sie do mnie na gg po 10 to bedziesz miał fulika
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2886566
    arczi114
    Poziom 28  
    ktoś wspominał cos o bateryjce systemowej, czy jej wymiana cos pomoże? chodzi o to,ze zazwyczaj nawet po zle wgranym sofcie w LG fon odpalał tylko np. zawieszał sie przy logowaniu itp., a tutaj zupełnie nie ma reakcji na wyświetlaczu....

Dodano po 3 [godziny] 32 [minuty]:

wygrzałem ta baterie,i o dziwo fon ozył, ale niestety , po chwili zaczeły sie dziac dziwne rzeczy, sam sie wyłacza, włacza, zawiesza, itp., jest taka chwila,ze fon działa normalnie, az znowu cos odbije i..od poczatku to samo, po jakims czasie sprawdziłem nr.IMEI - i kolejna niespodzianka, 1000004000 czy cos podobnego , czy to na pewno soft?
  • #7 2898968
    arczi114
    Poziom 28  
    nadal to samo, tzn. ciagłe zawiechy ,restarty itp., a na domiar złego ten IMEI, skad to sie wzieło, połaczenia( o ile odpali) sa normalne,bez problemu, wiec IMEI musi byc dobry tylko tak pokazuje.., jak to ruszyc..? temat nadal aktualny

Dodano po 2 [minuty]:

może ma ktos naprawczego pod Vygisa?

Dodano po 22 [minuty]:

no i prosilbym o wyjasnienie,czy normalny full powinien stawiac,czy trzeba wgrywac dwa fleshe,takze ten alchemy...,prosiłbym o info..

Podsumowanie tematu

✨ Telefon LG B2050 nie uruchamia się poprawnie – po podłączeniu ładowarki zapala się tylko lampka ładowania, brak reakcji na wyświetlaczu. Próby wgrania standardowego i naprawczego oprogramowania (softu) w wersji v.102 oraz pełnego flasha nie przyniosły efektu. Wskazywano na potrzebę wgrania kompletnego softu zawierającego Code Data i Alchemy, podobnie jak w innych modelach LG z serii C, aby przywrócić funkcjonalność urządzenia. Pojawiły się sugestie dotyczące wymiany lub podgrzania baterii systemowej, co chwilowo ożywiło telefon, lecz problem z restartami i zawieszaniem się pozostał. Dodatkowo pojawił się nieprawidłowy numer IMEI, mimo że połączenia sieciowe działały poprawnie. Użytkownik poszukiwał sprawdzonego, naprawczego softu pod programator Vygis oraz wyjaśnień, czy do pełnej naprawy konieczne jest wgranie dwóch plików firmware (Code Data i Alchemy) czy wystarczy pełny flash. W odpowiedzi udostępniono linki do pełnych wersji softu v.102 i v.104, jednak problem nie został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA