logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG B2050 wyłaczył sie w dziwnych okolicznościach

flamer 31 Gru 2006 17:50 1190 8
  • #1 3391522
    flamer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Sprawdzałem na jaką sieć ten tel. ma simlocka - włożyłem karte IDEI włączył sie ale niezaakceptował, wyłączyłem go włożyłem krte z ery i już sie nie włączył, a klient przyniósł bo miał problemy z głośniczkiem - nie było słychać głosu podczas połączenia, jak go przyniósł to przy mnie go wyłączył widziałem jak chodzi - mieliście taki przypadek? co sie mogło stać?
    pytałem gościa potem mówił że ma simlocka na ere
    pozdrawiam
  • Pomocny post
    #2 3391710
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    sprawdź baterię..
  • #3 3392850
    flamer
    Poziom 15  
    bateria jest sprawna, wogole tel. nie ładuje jak podłącze łdowarkę to zaświeci sie na pare sekund czerwona dioda potem zgaśnie i tyle
  • Pomocny post
    #4 3393479
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Witam!!!
    Właśnie po tej czerwonej diodzie powinien zaświecić się wyświetlacz.
    Na wyjętej baterii dioda świeci się ciągle a wyświetlacz zero.
  • Pomocny post
    #5 3393488
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Spróbuj wgrać fulla to wykluczysz SW.
  • Pomocny post
    #6 3393892
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    ręki nie dam sobie uciąć czy tak pójdzie w tym modelu, ale rozbierz go i zobacz czy nie mam na płycie małej wlutowanej bateryjki. Jak będzie to ją zewrzyj na sekundę.
  • #7 3395229
    flamer
    Poziom 15  
    bateryjka jest ale zwarcie jej nic nie dało,
    można to LG jakimś tańszym sprzetem przefleshować??
  • Pomocny post
    #8 3395710
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Można przefleszować programem Vygis v1.43 ja ją robiłem tym programem i zdejmowałem sima.
  • #9 3396116
    flamer
    Poziom 15  
    potraktowałem toto temperaturą i wstało :)
    dzięki wszystkim za pomoc
    Temat Zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Telefon LG B2050 wyłączył się w nietypowych okolicznościach po próbie użycia karty SIM z innej sieci niż oryginalny simlock (IDEA i ERA). Problem początkowo dotyczył braku dźwięku podczas połączeń. Po włożeniu karty ERA telefon nie włączał się. Sprawdzono baterię, która była sprawna, jednak telefon nie ładował się poprawnie – czerwona dioda świeciła się tylko chwilowo. Po wyjęciu baterii dioda świeciła się ciągle, ale wyświetlacz pozostawał czarny. Sugerowano wgranie pełnego oprogramowania (flash) w celu wykluczenia problemów z oprogramowaniem. Zasugerowano także sprawdzenie i zwarcie wbudowanej na płycie małej baterii podtrzymującej. Ostatecznie telefon został przefleszowany programem Vygis v1.43, co pozwoliło na zdjęcie simlocka i przywrócenie funkcjonalności. Telefon uratowano również przez zastosowanie podgrzewania (temperatury), co przywróciło jego działanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA