Kilka dni temu kupiłem nowy komputer:
AMD Athlon 3200+ (939)
ECS NFORCE4-A939 (1.0)
GeCube Radeon X1600pro (256MB)
2x256MB DDR
2x WesternDigital 80GB
DVD-ROM LiteOn
DVD-RW LG
Karta dźwiękowa MINT 5.1 (PCI)
10 portów USB (z czego 7 w użyciu)
Po zmontowaniu wszystkiego i zainstalowaniu XP SP2 komputer zaczął się bez przerwy restartować.
Poradziłem się kilku osób i wszyscy zgodnie stwierdzili że winę za ten stan rzeczy ponosi mój zasilacz (300W) - pozostałość po starym Pentium 4.
Na kompa wydałem prawie wszystkie pieniądze, które były przeznaczone na ten cel, więc szukałem jakiegoś taniego zasilacza.
Znalazłem model Fortron FSP400-60PFN za 65zł. Doradźcie mi czy ten zasilacz będzie odpowiedni dla mojego komputera (zaświadczam iż nie mam zamiaru go podkręcać).
A może jest jakaś inna alternatywa??
AMD Athlon 3200+ (939)
ECS NFORCE4-A939 (1.0)
GeCube Radeon X1600pro (256MB)
2x256MB DDR
2x WesternDigital 80GB
DVD-ROM LiteOn
DVD-RW LG
Karta dźwiękowa MINT 5.1 (PCI)
10 portów USB (z czego 7 w użyciu)
Po zmontowaniu wszystkiego i zainstalowaniu XP SP2 komputer zaczął się bez przerwy restartować.
Poradziłem się kilku osób i wszyscy zgodnie stwierdzili że winę za ten stan rzeczy ponosi mój zasilacz (300W) - pozostałość po starym Pentium 4.
Na kompa wydałem prawie wszystkie pieniądze, które były przeznaczone na ten cel, więc szukałem jakiegoś taniego zasilacza.
Znalazłem model Fortron FSP400-60PFN za 65zł. Doradźcie mi czy ten zasilacz będzie odpowiedni dla mojego komputera (zaświadczam iż nie mam zamiaru go podkręcać).
A może jest jakaś inna alternatywa??