logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia dźwięku i obrazu na TVP3 i TV Puls przy różnych telewizorach

Kocek27 06 Sie 2006 11:43 1695 4
REKLAMA
  • #1 2885526
    Kocek27
    Poziom 11  
    Problem jest nasępujący:
    Na niektórych kanałach tv (próbowałem anten kierunkowej i siatkowwej) obraz jest z jednego kanału, a dźwięk z drugiego (lub dźwiek właściwy z tym, że strasznie zaszumiony). Np. na tvp3 z Warszawy (kanał 51) mam dźwięk z tv Puls (kanał 52). Problem występuje w różnej skali w zależności od użytego telewizora na 12 letnim telewizorze Unimor problem jest relatywnie nieduży, ale na nowszym (o 8 lat) Grundiku jest już źle (mimo niezłego obrazu nie da się oglądać z powodu dźwięku).
    Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2885637
    BOLO300
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Witam, ja stawiam na zbyt duże wzmocnienie sygnału z anteny. co to za antena? jeśli ze wzmacniaczem wymień płytkę na mniejsze wzmocnienie. Podstaw ten TV na innej antenie np u sąsiada, będziesz wiedział czy to wina TV. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2885803
    mariusz.s
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 79
    tak jak kolega bolo ,ja tez stawiam na zbyt duze wzmocnienie,wzmacniacz moze sie lekko wzbudzac i dziala wtedy jako lokalny generator,ew problem moze tkwic jeszcze w glowicy,nie jest wystarczajaco selektywna(tylko ze w nowym odbiorniku to malo prawdobodobne)
  • #5 3563734
    Kocek27
    Poziom 11  
    dzięki za wszystkie opowiedzi, zamykam temat
REKLAMA